Lupta continuă! (scrisoare deschisă)

Domnului Președinte al României,

La începutul anului 2015 am sesizat Președenția Română de nerespectarea unei hotărâri judecătorești irevocabilă care obliga administrația locală în noiembrie 2013 să purceadă în termen de ZECE ZILE la reabilitarea drumului public de acces către domiciliul nostru, la Băiculești, Argeș. Am făcut acest lucru prin scrisoare deschisă, publicată în presă: http://activenews.ro/scrisoare-deschisa-unui-cetatean-francez-din-romania-catre-presedintele-iohannis-mi-s-singurul-charli_1880352.html#comment-22264

Președenția a formulat plângere, formându-se un dosar penal care ulterior a fost conexat cu dosarul format urmare a plângerii mele din 2014.

La început de an 2017, dosarele penale nu au fost soluționate, drumul este în aceeași stare -punându-ne viața în pericol deoarece, precum a constatat instanța, ambulanța și pompierii nu pot ajunge la noi atunci când ninge sau plouă- nu avem nici o sursă de APĂ, mașinile noastre sunt iremediabil stricate din cauza drumului impracticabil. Prefectul de Argeș a constatat (la diligențele mele) în martie 2015 că drumul nostru nu putea fi reabilitat deoarece arhitect-șef era un electrician (Raport al Corpului de Control, atașat). În august 2015, Corpul de Control aprecia (tot la diligențele mele) ca ilegală decizia primarului de a numi alt arhitect-șef în persoana agentului agricol. Inspectoratul de Stat în Construcții (la diligențele mele) a amendat primarul comunei Băiculești Niculaie Dragnea în septembrie 2015 deoarece nu deținea arhitect-șef.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (tot la diligențele mele) îl obliga, în octombrie 2015, pe primarul Niculaie Dragnea să purceadă la încadrarea LEGALĂ a drumului (condiție sine-qva-non pentru a putea întocmi un proiect legal și a obține fonduri), să refacă proiectul întocmit în bătaie de joc în noiembrie 2014, pretinzând că respectă astfel obligația de a purcede în zece zile instituită de către instanță în noiembrie 2013.

Administrația publică locală a fost condamnată (definitiv) la plata de penalități de 100 lei/zi (10.10.2014, atașat)) și despăgubiri în valoare de 80 de euro/zi (24.09.2015, atașat) până vor fi reabilitat drumul public. Nu am reușit să execut obligațiile bănești deoarece domnul primar PSD Dragnea Niculaie a angajat PE BANII PUBLICI Decanul (la vremea aceea) Baroului Argeș, cu o soție judecătoare și numeroase relații. Când au fost sesizați să calculeze penalitățile pentru nerespectarea hotărârii judecătorești (Încheiere definitivă, irevocabilă), colegii de serviciu al doamnei Postelnicescu (soția avocatului angajat) nu au mai văzut Încheierea sau actele ulterioare, mi-au respins cererea. Acum sunt nevoită să mă judec în recurs la București, la Înalta Curte de Casație și Justiție : http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery[0].Key=id&customQuery[0].Value=21600000000034538

Executorii refuză să execute titlurile executorii (care au obținut încuviințare la executare), Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești refuză să soluționeze plângerile împotriva lor. Curtea de Conturi a imputat primarului Niculaie Dragnea angajarea ABUZIVĂ a Decanului Baroului Argeș, Prefectul de Argeș Soare îl întreabă politicos pe primar dacă și când are de gând să respecte hotărârile judecătorești definitive (ambele documente sunt disponibile la adresa https://www.ziarulnatiunea.ro/2016/12/28/o-social-democratie-originala/). Presa (națională, locală, televizată, scrisă) a relatat în numeroase rânduri despre această profundă anomalie, fără ca organele de cercetare penală să ia act de evoluția dramatică a situației, auto-sesizându-se.

Deoarece sunt ȘI cetățean francez sub protecție consulară, înainte de a sesiza organele de cercetare penală din Franța de o plângere împotriva Statului Român pentru veritabilul abuz la care sunt supusă, revin către dumneavoastră, domnule Președinte.

Vă rog în primul rând să acuzați recepția prezentei plângeri, prin răspuns la e-mail (deoarece nu dețin alt mijloc de comunicare, a nins și suntem din nou sinistrați pe vârf de deal). Vă mai rog să transmiteți domnului Liviu Dragnea (PSD) această corespondență, deoarece l-am interpelat în presă dar se face că nu observă ce fac primarii PSD, refuzând să răspundă. Mai apoi, într-un termen rezonabil (nu de 45 de zile termen maxim, ci unul care să țină cont de patologia mea hipertiroidiană) să mă informați ce demersuri veți fi întreprins pentru a restabili LEGALITATEA în Argeș. Vă rog să nu pasați problema vreunui Parchet (mai precis domnului procuror Puiulescu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, care și-a făcut un scop în viață de a clasa invariabil orice plângere formulată de cetățeni împotriva administrației publice Băiculești), ci să interveniți DIRECT, prin aparatul Instituției Președințiale, care are numeroase puteri. Am verificat cu grijă atribuțiunile pe care le dețineți, vă rog să mă credeți, sunt numeroase și foarte mari. Dacă nu le cunoașteți, vi le pot indica.

În cazul în care nici acum nu acționați hotărât, apărându-mi cu fermitate interesele de cetățean român, voi fi nevoită să mă adresez organelor de cercetare penală din Franța, care au un termen MAXIM de 60 de zile pentru a cerceta dosarul, după care vom discuta direct în fața judecătorului.

Vă rog să înțelegeți că situația expusă, documentată mai sus este o rușine, o veritabilă pată pe obrazul Țării noastre, pe care o reprezentați. A supune un cetățean la această luptă disproporționată împotriva unei administrații corupte pentru simplul drept – garantat de Constituție – de a putea circula înspre și dinspre domiciliul meu este o veritabilă barbarie.

Sunteți prin Constituție mediator între societatea românească și Stat (reprezentat de domnul Dragnea mai nou, care refuză să răspundă interpelărilor în presă, prin e-mail), vă rog să acționați ca atare.

Rămân la dispoziția dumneavoastră pentru a vă furniza orice act complementar doveditor al situației (corespondențe cu instituțiile Statului), la cerere. Repet însă, într-un termen SCURT, deoarece situația este extrem de gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*