Și totuși, UNDE ați fost până acum?!

Ce mi se pare foarte ciudat şi foarte tardiv astăzi: dezbaterea inflamată post-factum pe seama Legii antinaţionale, antidemocratice şi anticonstituţionale nr. 217/2015. După ce Legea nr. 217/2015 a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis, fără o minimă cercetare juridică, absolut toată presa, societatea civilă şi analiştii s-au inflamat. Eu pun întrebarea firească: unde erau toţi cei care trebuiau să sesizeze neconstituţionalitatea şi ilegalitatea antidemocrată a demersului Institutului “Elie Wiesel”, în perioada dezbaterii parlamentare şi înainte de promulgarea prezidenţială?

Atunci, era o linişte suspectă de îţi ţiuiau urechile. În afară de publicaţia Buciumul, ziarul Naţiunea, călugării de la Mănăstirea Petru Vodă, Fundaţia Ogoranu, teologii de la Rost, jurnalistul Victor Roncea şi ziarul NapocaNews, care au luat poziţii publice, dar şi pe site-ul parlamentului, absolut nimeni altcineva nu îşi exprima poziţia faţă de făurirea unei legi, care încalcă toate prevederile legale şi constituţionale, legislaţia internaţională şi declaraţia universală a drepturilor omului. Era o linişte mediatică de mormânt într-un moment în care se punea la cale nu o lege antilegionară, ci un grav atentat la libertatea de gândire şi împotriva culturii poporului român.

Mai mult, numeroase site-uri naţionaliste şi editorialişti creştini ignorau cu desăvârşire subiectul, discutau despre Tsipras şi spuneau că legea antilegionară nu interesează pe nimeni. Parcă exista o teamă să nu fie arestaţi de Procuratură! În acest context suspect a trecut prin parlament o lege votată aproape în unanimitate de parlamentari, ca pe vremea Marii Adunări Naţionale. Chiar şi deputatul naţionalist Bogdan Diaconu de la PRU a preferat să părăsească sala decât să ia o poziţie publică democrată împotriva unei legi anti-democratice şi antisemite.

După ce legea a fost promulgată de către Klaus Iohannis s-a pornit o avalanşă de critici şi poziţii publice împotriva legii, acum când e tardiv şi post-factum. Legea funcţionează, iar SRI împreună cu Procuratura monitorizează deja mediul on-line şi civic naţionalist pentru a deschide dosare penale aşa cum s-a anunţat la un simpozion recent, la care a participat şi George Maior.

Între timp, în afară de „Frăţia Ortodoxă”, care a depus întâmpinări juridice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului, nu am mai auzit să depună cineva recursuri juridice legale pentru abrogarea şi rediscutarea legii pe baza excepţiei de neconstituţionalitate.

La 25 de ani de la aşa-zisa revoluţie s-a dat o lege ca în anii 50, în care totalitarismul comunist nu e amintit, iar memoria publică a luptătorilor anti-comunişti e întinată şi interzisă prin lege. Legea nr. 217/2015 e unică în Europa şi introduce cenzura legală, iar ţara noastră a devenit din nou poligon de încercare ideologică pentru propaganda neo-marxistă. Faptul că niciun parlamentar, politician şi consilier a lui Klaus Iohannis nu s-au opus legii dovedeşte că întreaga noastră clasă politică e o miasmă a vechilor structuri securisto-comuniste şi Românuia nu e o reală democraţie, ci un stat controlat ideologic de marxişti, care fac legea după deciziile tribunalelor poporului staliniste din vremea lui Pauker şi Dej. Nu întâmplător unul din iniţitorul Legii antinaţionale şi antidemocratice e fiul unul bătrân bolşevic marxist.

Consider că legea nu a fost dezbătută în parlament şi înaintea de promulgarea prezidenţială că nu s-a vrut. Au avut grijă „acoperiţii” din presă de asta. Toată tevatura publică tardivă de azi nu are rolul decât de a fi o supapă de siguranţă pentru atenuarea inflamării publice în maniera perioadei comuniste. După ce trece subiectul fierbinte al zilei şi după atenuarea intenţionată a acestuia, legea anticonstituţională şi antinaţională va fi aplicată ad-litteram. În fapt, legea nu e antilegionară, pentru că legionarii, ca un pericol la adresa statului post-decembrist, nu există, ci împotriva culturii şi valorilor poporului român şi, mai ales, împotriva Bisericii Ortodoxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*