Fragmente de istorie pierdută: Poporul Trac

În legătură cu strămoşii noştri traci, marele istoric al religiilor Mircea Eliade (n. 13 martie 1907, București – d. 22 aprilie 1986, Chicago) a spus că ei au fost “Marii anonimi ai istoriei”. Această apreciere a fost corectă deoarece tracii au avut o influenţă imensă în istoria antică. De ce tracii au fost nişte mari anonimi? Răspunsul este unul simplu: interesele străine nu au vrut şi încă nu vor să recunoască rolul important pe care l-au avut tracii în cadrul formării adevăratei culturi europene. Al doilea motiv este reprezentat de dorinţa aceloraşi interese străine de a îi ţine pe români într-o stare de letargie sprituală fiindcă odată ce psihicul Neamului Românesc este zdruncinat şi cucerirea acestuia devine mult mai facilă.

Lovirea în psihicul unui neam se face întâi prin a-i denigra strămoşii (rolul primei lovituri este acela de a rupe legătura dintre noi şi strămoşii noştri), cea de-a doua lovitură constă în denigrarea neamului propriu-zis. Acesta este şi motivul pentru care despre traci s-a spus că erau nişte barbari care într-un fel aşteptau salvarea din exterior, în prezent românilor li se spune acelaşi lucru şi li se imprimă în minte ideea conform căreia au nevoie de un salvator de sorginte străină fiindcă doar în acest fel gândirea lor nu mai are un caracter independent.

Acei parşivi denigratori ai românilor după ce le otrăvesc mintea îşi bat joc de ei şi de modul iraţional în care acţionează. Tocmai acesta este şi motivul pentru care trebuie să existe oameni care să spună adevărul, fiindcă acei oameni care spun adevărul vor reprezenta leacul pentru otrava, iar odată ce otrava va dispărea din minţile românilor şi acţiunile lor vor lua o întorsătură raţională.

Pentru început trebuie spus adevărul în legătură cu strămoşii noştri traci, în legătură cu importanţa majoră pe care au avut-o în formarea culturii europene. Deoarece realizarea este cea care vorbeşte de la sine, voi prezentă nişte realizări “minore” ale tracilor: Crearea cetăţii Troia de către tracii dardani, punerea la punct a unei religii monoteiste (Zamolxianismul)  de către tracii nord dunăreni (geţii, dacii), unirea dintre est şi vest întemeiată de către tracul Alexandru Macedon (20 iulie 356 î.Hr.–10 iunie 323 î.Hr.), primul edict de toleranţă a Creştinismului în Imperiul Roman a fost promulgat de către tracul Galerius (250 – 5 mai 311 d.H), drumul Imperiului Roman către  declararea Creştinismului ca religie Oficială a fost făcută de un alt trac şi anume Constantin cel Mare (n. 27 februarie 272 – d. 22 mai 337), codificarea Dreptului Roman a fost înfăptuită de către tracul Iustinian (527 – 565) în anul 529.

Pentru a înţelege mai bine importanţa influenţei trace asupra culturii Europene voi propune un exerciţiu de imaginaţie prin care voi presupune că Europa nu ar fi fost influenţată de către “barbarii” traci.

Ce ar fi fost Europa fără Troia? Ce ar fi fost cultura Europeană şi cea Mondială fără Mitologia Traco-Greacă? şi mai ales ce ar fi fost Europa fără tracii Galerius şi Constantin care au ajutat Creştinismul să se dezvolte ca mai apoi să devină religia oficială a Europei ? Ce ar fi fost Dreptul Roman fără codificarea făcută de Iustinian? Ţînând cont de toate aceste aspecte este clar că Europa şi cultura nativ Europeană nu ar mai fi fost aşa cum o ştim noi dacă nu ar fi existat aceşti traci!

Cei care lovesc în Tracism, lovesc şi în România dar şi în celelalte popoare native ale Europei care într-un mod sau altul au fost influenţate de către traci.

În concluzie, tracii nu au fost nişte barbari inculţi, iar urmaşii lor, românii de asemenea nu au fost şi nici nu sunt nişte barbari. Barbarismul actual este indus prin intermediul manipulării colective. Modul de contracarare al acestui barbarism psihologic? Cultivarea inteligenţei prin citit, a spiritului prin rugat şi a trupului prin antrenat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*