O scrisoare dureroasă din Bulgaria

Ajutați-ne să nu își mai bată joc autoritățile de noi!

Frați români de pretutindeni, Primăria de la Vidin, împreună cu autoritățile locale, au început din nou să tortureze psihic românii din Bulgaria, încercând iarăși să ne scoată din spațiul unde ne aflăm, violând spațiul de la sediul asociației „AVE”, distrugând tabelele cu inscripțiile sediului și cerând ca noi să părăsim spațiul unde ne aflăm, care nu este proprietatea primăriei și este în proces de judecată cu statul Bulgar.

Aici se întâmplă câteva lucruri ciudate:

  1. Intolerența etnică care se aplică de zeci de ani de zile acum a devenit violentă la adresa singurei organizații românești din bulgaria care a creat o bibliotecă românească și face cursuri de limba română benevol, fără nici un sprijin și, de aceea, nu suntem comozi, aici, în Bulgaria;
  2. Violarea spațiului asociației care, după legile în vigoare, se pedepșește;
  3. Distrugerea de bunuri – funcționari ai primăriei din Vidin au aruncat zeci de cutii cu papetărie care au fost donate pentru copii care învață limba română și urmau să fie date în prima zi de școală;
  4. Refuzarea oricărui dialog din partea primarului cu reprezentanții asociației noastre;
  5. Continuarea procesului de asimilare de către oficialitățile din Bulgaria, prin nerecunoașterea noastră ca neam și refuzul de a se deschide școli de limba maternă în zonele cu mase compact românești.

Frații români care duceți suflet și spirit românesc, ajutați-ne să nu își mai bată joc de noi autoritățile din Bulgaria! Trimiteți scrisori de protest pe rețele de socializare sau direct către autoritățile din Bulgaria. Românii sunt umiliți și torturați psihic de către autoritățile bulgare.

Vă rog, frați români, dați o mână de ajutor!

DR. Ivo F. Gheorrghiec,

Președinte „Asociația Ave”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*