Operațiunea „Cetățenia maghiară”

Centrele pentru Democrație, finanțate de către Budapesta și controlate de europarlamentarul Laszlo Tokes, lucrează energic pentru soluționarea tuturor dosarelor de acordare a cetățeniei maghiare etnicilor maghiari din România care doresc acest lucru.

La finele lui 2011 opinia publica era informată despre rezolvarea unui număr de 10 000 de dosare, printre care și cele ale președinților de consilii județene din Covasna, Harghita și Mureș. Unele surse sunt de parere însă că numărul dosarelor rezolvate deja ar fi mult mai mare.

La Sfântu Gheorghe, în Covasna, operațiunea este coordonată de către unul dintre locotenenții lui Tokes, un anume Nemes Elod, fost angajat al Consiliului Județean Covasna.

Nemes Elod este puternic susținut financiar chiar și de către UDMR, prin intermediul bugetelor publice ale Consiliului Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Șandor, și al Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad, din ale căror bugete se scurg anual zeci de mii de lei în conturile Asociației Tinerilor Maghiari din Covasna (EMI), condusă de Nemes Elod.

Scopul finanțării lui Nemes Elod de către UDMR este recrutarea de tineri pentru întreținerea cu suflu nou a iredentismului maghiar, dar și propaganda naționalist-șovină maghiară (de numele lui Nemes Elod se leagă mai multe proslăviri ale criminalului de război maghiar Wass Albert).

Pentru desfășurarea operațiunii „cetățenia maghiară”, Laszlo Tokes a înființat în ianuarie 2011 asociația Mișcarea Națională Maghiară din Transilvania, cu sediul la Cluj Napoca și punct de lucru la Oradea.

Și această operațiune a lui Tokespoartă amprenta șovinismului și antiromânismului care i-au caraterizat întreaga existență de până acum. Spun asta pentru că toate „Centrele pentru Democrație” sunt în fapt „Demokracia Kozpont” denumirea acestor centre fiind amplasată pe clădirile unde acestea funcționează, exclusiv în limba maghiară.

La Sfântu Gheorghe, spre exemplu, unde am sesizat Prefectura Covasna, coordonatorul centrului, Nemes Elod, a informat Prefectura asupra faptului că „Demokracia Kozpont” este marcă înregistrată și ca atare nu va traduce nimic din siglă (Gyorgy Ervin, prefectul de Covasna, nu a acționat în nici un fel până când nu a fost sesizat de către subsemnatul!). Stau și mă întreb cu ce anume ar fi daunat activității lor dacă pe clădire scriau și în limba română? Este evident că o astfel de atitudine numai cu bunul simț și bună credință nu are legătură!

Cireasa de pe tort vine însă în adresa expediată de către Nemes Elod Prefecturii Covasna. Atât antetul adresei cât și ștampila folosită de Nemes Elod folosesc exclusiv cuvinte în limba maghiară. Probabil că și denumirea municipiului Sfântu Gheorghe în limba maghiară e tot marcă înregistrată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*