Proiect de țară: Reîntoarcerea românilor din Diaspora!

De 1 Decembrie s-a întâmplat la Alba-Iulia un eveniment extrem de important și democratic pentru români: s-a înființat un nou partid naționalist sub umbrela Acțiunii 2012, dar și a mișcării „România Mare în Europa”, care l-a susținut pe unionistul George Simion la recentele alegeri europarlamentare.

În ultimii ani, George Simion s-a remarcat ca un activist dur și ferm pentru unirea Basarabiei cu României, fapt ce i-a atras ura nomenclaturii corupte de la Chișinău și a serviciului de siguranță al Republicii Molodva care i-a interzis să intre în țara noastră de dincolo de Prut. Cred că înființarea unei organizații politice pentru unirea tuturor românilor este necesaă și vitală pentru existența neamului românesc puternic lovit în ultimii ani de interesele marilor puteri și de acțiunile perfide ale Berlnului sau ale neomarxiștilor de la Bruxelles. Noua entitate politică a fost lansată de Ziua Naţională, la Alba Iulia, sub denumirea de „Alianţa pentru Unirea Românilor” (AUR), de fostul preşedinte al Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” şi candidat la europarlamentare, George Simion.

Primele 200 de adeziuni la noua entitate politică au fost semnate duminică la Alba Iulia. „Astăzi, de 1 decembrie, în Capitala Marii Uniri, lansăm cadoul nostru pentru România: Alianţa pentru Unirea Românilor. Este forma prin care vom activa oriunde trăiesc români şi ne vom implica în toate alegerile. (…). Ţinta pe care o avem în faţă sunt alegerile locale şi parlamentare din 2020, un obiectiv greu pentru o mişcare aflată la început. Ne propunem să avem liste complete din fiecare judeţ din ţară pentru alegerile locale şi liste complete pentru Camera Deputaţilor şi Senat la alegerile parlamentare, aceasta este direcţia următoare”, a declarat, potrivit sursei citate, în cadrul primului congres desfăşurat la Alba Iulia, liderul „Alianţei pentru Unirea Românilor”, George Simion.

Liderul unionist a menţionat că următorii paşi ai Alianţei vizează crearea de filiale judeţene şi locale, iar în 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Române, va fi votată conducerea centrală a noii formaţiuni politice. În cadrul Congresului au fost prezentaţi coordonatorii zonali şi primii candidaţi ai Alianţei la alegerile din 2020. Conducerea noii formațiuni susține că protejarea familiei, reducerea taxelor, unirea românilor din Diaspora şi din ţară, infrastructura, respectarea libertăţii şi a credinţei se numără printre priorităţile noii formaţiuni. La acest program democrat generos al formațiunii aș adăuga necesitatea reîntoarcerii românilor acasă din Diaspora. La ora actuală venirea acasă a celor cinci milioane de români din străinătate este cel mai important proiect de țară. România nu se mai dezvoltă datorită lipsei forței de muncă. Guvernul e nevoit să importe chinezi, vietnamezi, indieni, sirieni sau arabi pentru a ocupa numeroasele posturi libere din câmpul muncii. Cea mai importantă avuție a unei țări este resursa umană. Cei cinci milioane de români sunt cei mai importanți pentru România ca să se poată accelera creșterea economică și țara să intre în era prosperității și bunăstării și în rândul țărilor europene civilizate.

Românii din Diaspora sunt zestrea națiunii noastre care se poate reintegra în hotarele statului român. Nu putem asigura dezvoltarea națiunii cu chinezi sau sirieni, care nu ne vorbesc limba și nu ne împărtășesc valorile culturale și religioase. Românii din Diaspora trebuie să înțeleagă că iubirea de țară nu ține de salariile oferite de companiile și guvernele străine. România nu este mama vitregă pentru românii din Diapora. Reîntoarcerea românilor din Diaspora acasă pentru asigurarea dezvoltării economice și demografiei este în prezent cel mai important proiect de țară. Altfel pierim.

Un răspuns la Proiect de țară: Reîntoarcerea românilor din Diaspora!

 1. Avatar Stefan Silva spune:

  EU SUNT ROMÂN DE PRETUTINDENI

  Eu sunt roman de pretutindeni,
  Şi port cu mine-acest stigmat,
  Eu sunt românul fără mamă,
  Cel nedorit şi-abandonat,
  Eu sunt orfanul fără ţară,
  Eu sunt românul cel plecat,
  Eu sunt român rămas pe-afară,
  Eu sunt român adevărat.

  Eu sunt român de pretutindeni,
  Şi bat pribeag la poarta ta,
  Te rog, măicuţ-o mână-ntinde-mi,
  Nu mă uita , eşti mama mea,
  Şi eu mă rog în româneşte,
  Dumnezeu să te păzească,
  Şi mie pasărea-mi doineşte,
  În dulcea limbă românească.

  Eu mi-am făcut o Românie,
  Din icoana din Carpaţi,
  Din trilul cald de ciocâlie,
  Din dorul greu de neam şi fraţi,
  Din Ana de la Mănăstire,
  Din traista plină de poveşti,
  Din Tricolor şi din oştire,
  Luceafărul din Ipoteşti.

  În largul lumii, pretutindeni,
  Exist-a doua Românie,
  A fraţilor de pretutindeni,
  Ce trăiesc în pribegie,
  Dar nu e mama noastră bună,
  Că nu ne dă lapte de mamă,
  E mama noastră cea străină,
  Dar nu e mama noastră, mamă.

  Eu vreau să fiu român cu ţară,
  Dar nu se poate că-s stigmat,
  Căci fraţi de-ai mei mă vor afară,
  Că sunt român adevărat,
  Şi-mi caut mama pe afară,
  Dar n-o găsesc cu-adevărtat,
  Şi-mi port crucea pe afară,
  Ca tot românul desţărat,

  Dar tot mai mulţi sunt pretutindeni,
  Şi boala cere vindecare,
  Te rog, măicuţă, leac trimite-mi,
  Că ai la tine-n lăcrimare,
  O mamă care-şi uită pruncii,
  Cade-n păcat de neiertat,
  Şi tot ce e sub semnul Crucii,
  Va fi sub Cruce judecat.

  Stefan SILVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*