CNCD, o veșnică instituție UDMR-istă…

La opt luni de la momentul în care UDMR a votat moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă, sub conducerea lui Marcel Ciolacu PSD s-a „răzbunat” cât se poate de original: a votat un UDMR-ist pentru un nou mandat de cinci ani în fruntea CNCD. PSD-iștii au uitat foarte repede faptul că UDMR le-a „răsturnat” guvernul în octombrie 2019. Mai mult decât atât chiar, PSD-iștii au uitat foarte repede că în urmă cu un an UDMR se „ștergea pe picioare” cu guvernul PSD în scandalul provocat tot de UDMR în cazul Cimitirului internațional de la Valea Uzului. În iunie 2019 cine a vrut să vadă a văzut cum UDMR acționează în interesul Ungariei, tratând cu dispreț conducerea politică de la acea vreme, adică pe cei de la PSD.

Ce-a făcut Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, atunci când a fost cazul să întoarcă favoarea celor de la UDMR pentru modul execrabil în care UDMR-iștii s-au comportat cu cei de la PSD? Păi exact asta a făcut: le-a întors celor de la UDMR favorul și l-a votat pe Asztalos Csaba pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea CNCD. Votul a mai lămurit, pentru mine cel puțin, o chestiune foarte importantă. Aceea că CNCD nu este instituția statului român, așa cum în mod eronat și prostesc am crezut. Nu! CNCD este instituția privată a UDMR, singura și eterna formațiune politică care poate conduce CNCD. În România trăiesc 18 minorități naționale dar CNCD trebuie musai condus exclusiv de UDMR (chestiune care reprezintă în sine o discriminare pe criterii etnice a celorlalte minorități naționale din România! Dar asta e doar un detaliu care nu deranjează pe nimeni)… Iar după ce Parlamentul a votat pentru un nou mandat de cinci ani la CNCD în cazul UDMR-istului Asztalos Csaba, acesta a fost ales și președinte al CNCD pentru încă un mandat de cinci ani! Or, puțină lume știe că Asztalos Csaba este președintele instituției de 15 ani și este membru în CNCD de 18 ani!

Problema domnului Asztalos nu este aceea că este membru UDMR. În opinia mea de simplu cetățean român problema lui Asztalos este că deși este demnitar al statului român, numit de Parlamentul României, acesta se comportă și acționează ca un demnitar al Ungariei. În locul discreției și al echidistanței cu care ar trebui să acționeze un demnitar numit de Parlamentul României, Asztalos utilizează aroganța specifică mai degrabă unui grof stăpân peste o feudă. Asztalos este un susținător înfocat al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc. Deși e demnitar al statului și ar trebui să manifeste discreție, Asztalos susține public autonomia teritorială pe criterii etnice pentru care acționează UDMR și care este suținută de Ungaria. Asztalos, demnitar al statului român, a preluat și a propagat în spațiul public fake-news-ul inițiat de UDMR în cazul primarului UDMR din Ditrău.

Deși este un demnitar român, numit de Parlament, și ar fi trebuit să se abțină de la afirmații publice părtinitoare, Asztalos a acționat în acest caz ca un politruc UDMR și ca un demnitar al Ungariei, propagând în mod iresponsabil un fake-news abject. Prin acțiunile sale publice, Asztalos se face vocea Budapestei la București, după cum a dovedit-o și la începutul acestui an într-un interviu. Sub conducerea lui Asztalos, CNCD este utilizat ca mijloc de epurarea etnică a românilor din Covasna și Harghita. Deși a emis deja câteva zeci de decizii prin care a constatat un adevărat proces de epurare etnică a românilor din Covasna și Harghita și deși este obligat legal să ia măsuri pentru a stopa acest proces, CNCD-ul condus de Asztalos refuză să acționeze în interesul populației românești din cele două județe discriminată chiar de către colegii de partid ai lui Asztalos. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, demnitar al statului român numit în funcție de Parlament, a participat în data de 21 ianuarie 2020 la ceremonia organizată în Ambasada Ungariei cu ocazia decorării lui Lucian Boia. Asztalos nu a explicat public care este motivul pentru care se afla acolo la un eveniment care viza o persoană particulară. Motivul este însă evident pentru cei care i-au urmărit activitatea.

Marcel Ciolacu are impresia că va conduce câteva decenii PSD. Așa a crezut și Liviu Dragnea de fiecare dacă când făcea concesii mizerabile UDMR-ului. Nici Dragnea și nici Ciolacu nu înțeleg noțiunea de demnitate iar acest neajuns al celor doi servește de minune intereselor UDMR și ale Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*