Mihaela Laura Boeru: „Lucrările mele sunt un dialog permanent cu liniile și culorile”

Printre artiștii plastici de marcă ai județului Ilfov se află și Mihaela Laura Boeru. În prezent este profesor metodist al județului Ilfov (com. Brănești), prezentă în Comisia „Arte”, responsabil de Comisie „Imagine”, responsabil Comisie Proiecte și Parteneriate, responsabil și coordonator Arie Curriculară „Arte, Tehnologii și Educație fizică”. După ce a urmat cursurile Liceului de Artă din Ploiești (secția Pictură de șevalet), în perioada 1995 – 1998, susține examen de admitere la Facultatea de Arte Plastice din București (secția de sculptură) și fiind declarată admisă, în perioada 2000 – 2003 se specializează în acest domeniu. După susținerea examenului de licență se înscrie și urmează un curs de  masterat în „Arte Vizuale” (2003 – 2005). Urmează – cum era și firesc – din anul 2012 doctoratul în cadrul Universității Naționale de Arte din București.

Obținând definitivatul în învățământ, are ca discipline principale studiate (competențe profesionale): anatomia, perspectiva, istoria artei, estetica, filosofia, pedagogia, desen, modelaj, tehnici, pictură, desen. Pentru a putea preda elevilor toate aceste discipline, urmează și Cursuri de formare profesională, în cadrul Casei Corpului Didactic, Ilfov, ISJ, MECTS, având aptitudini artistice de desen, modelaj, sculptură, istoria artelor, design. Ca artist plastic este și Membru al Uniunii Artiștilor Plastici București, Secția Sculptură din anul 2005. Ca și premii ce i-au încununat cariera artistică putem menționa: Premiul UAP 2005 (Galeria APOLLO, 2005), Premiul I – 2008 la Festivalul de Artă, Premiul I – 2009 la Festival de Artă, Premiul II – 2010 la Festivalul de Artă, Premiul I – 2011 la Festivalul de Artă. Dintre expozițiile personale amintim în anul 2010, cea de la Casa Corpului Didactic Ilfov, cea din anul 2011 din aceeași locație, expoziție personală în 2004 „Regăsire” la „Bucureşti Warld Trade Center”. Participă și la expoziții naţionale, precum cea de la „Salonul de sculptură mica – APOLLO”, „Salonul de sculptură mica – SIMEZA”, „Salonul de sculptură mică – CĂMINUL ARTEI”, „Desene de sculptori – ORIZONT”, „SIMEZA”, „CĂMINUL ARTEI”, dar și la expoziții de grup, ca: „Sculpturograma – Simeza”, „Expo – Galeria IREXON”, sau cea intitulată „FLORILE PRIMĂAVERII – 2014.

Din septembrie 2006 predă la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” (Brănești – Ilfov), ca profesor – artist plastic. Legat de acestă carieră pedagogică și artistică, Mihaela Laura Boeru avea să ne declare următoarele: „Am lucrat șase ani în domeniul artistic, design şi decor de teatru şi operă în România şi pentru străinătate, am lucrat din 2003 în învăţământul particular, iar din 2006 în învăţământul de stat, sunt titular din 2008 şi profesor metodist din 2010 în judeţul Ilfov”.

Ca prezentare a demersului său artistic, putem relua cele spuse de artistul Petre Emanuel Ghergu: „Lucrările Laurei Mihaela Boeru ne revelează o ființă sensibilă. Subiectele sale, eminamente figurative, sunt atent studiate și compuse cu grijă în spațiul plastic. Conceperea și realizarea personajelor sale dovedește o reală măiestrie și valoare în redarea armoniei. Grafismul liniei, tușa atent distribuită pe formele ce definesc personajele sale, dar și textura suprafeței, sunt cele ce crează un tot unitar. Acestea sunt asemenea unui dialog, un dialog pe care artista îl are cu propria suprafață de lucru.” Pentru a lua parte la acest „dialog” artistic cu liniile și culorile trebuie să priviți atent lucrările Mihaelei Laura Boeru. După un timp al introspecției, imperceptibilul poate deveni perceptil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*