Prima noapte acasă, întâia noapte de „jandarmeriadă”…

Am avut aproape de toate… Cât pentru o „revoluție”… Sau măcar o revoltă… Am avut în câteva ore „radiografia” începutului nostru decembrist… Iar lucrurile mergeau atât de bine… Dacă nu s-ar fi transformat într-o „jandarmeriadă”, am fi reconsemnat o victorie de decembrie într-un august al reunirii acasă. Și am fi putut să le arătăm copiilor noștri cum am fost noi „atunci”. Și cum se recâștigă o libertate.

Și ei ne-au servit de toate! Aproape imitativ, zilele de decembrie s-au repetat în ore, apoi au fost scămoșate într-o „jandarmeriadă” menită să-i elibereze pe ei, ultrașii de la putere, de visurile noastre și ale celor veniți acasă.

Întâia noapte acasă a durut… Și ne-a durut și pe noi pentru neputința de a nu fi reușit să facem mai mult pentru cei veniți acasă.

Am avut de toate… Am avut și o tovarășă Olguța care ne-a pus suta de lei, nu la leafa, ci la pensie. Eventuala pensie. Am avut și numeroși „stănciulești” ce și-au pus cârmuirea în ghips și au tăiat-o în concedii, lăsând vlădicii de sub ei să conducă țara…

Am avut și porțile ferecate ale întreprinderilor decembriste, acum în imaginea dezgustătoare a mașinilor oprite în trafic și a trenurilor ținute ore întregi departe de Capitală. Dar nu am mai avut și „fuga” tovarășilor! Pentru că ei s-au pus la adăpost, în ghipsul lipsei de curaj de a ieși în fața țării, în fața Diasporei.

Și, din fericire, comparațiile se opresc aici. Nu am avut vărsarea de sânge decembristă. Puterea ar fi vrut să inunde Piața Victoriei cu sângele nostru și al fraților veniți acasă, aveau și tunurile de apă necesare să spele repede dârele abuzurilor de putere ale pretorienilor din șleata jandarmeriei, dar nu le-a ieșit așa cum au vrut.

Penali, Slugoi, Dobitoci… Acesta a fost partidul de guvernământ în prima zi și, mai ales, prima noapte a fraților noștri acasă… Și multă lașitate dinspre oportuniștii de cârmuire…

Se știa că bocancul puterii va lovi în plin frăția fraților reuniți acasă… Am crezut însă că va fi un șut din scurt, din bonteul disperării, nu o talpă de jeg de slugă pusă în slujba guvernării. Că nu se va merge totuși atât de departe. Credeam că, știindu-se cu ochii Europei ațintiți asupra lor, guvernanții își vor ține în lesă „țestoasele”… Dar poate tocmai de aceia au vrut să arate de ce sunt în stare… Și asta au arătat: un aparat de represiune. Iar ceea ce aproape s-au jurat că nu sunt, „pretorieni în slujba partidului de la putere”, exact asta s-au dovedit…

Sigur, după prima noapte acasă în care au fost hăituiți, bătuți, mutilați, orele dimineții ar fi trebuit să aducă și primele arestări. Arestarea clicii de la guvernare care s-a dedat la violență! A „ultrașilor” care ne conduc.

Ne-am fi așteptat ca un procuror curajos, căci da, și ei trebuie să arate că au curaj, noi și frații noștri diasporeni am făcut-o, să dispună, cercetări penale în regim de urgență, ba, chiar acolo, printre oasele rupte ale fraților noștri, printre mamele alergate, tinerele izbite de caldarâm, printre viiturile de gaze lacrimogene, pădurile de bastoane. Acolo ar fi trebuit să vină și Avocatul poporului, să vadă singur abuzurile, nu să stea în papuci acasă și să întrebe cât va mai apuca să ia pensia specială dacă retează strada mizeria de la guvernare?!…

Hahalerele s-au pus însă la adăpost. Iar adevărații vinovați nu vor putea fi prea ușor „legați”. Nemernicul care a generat această violență împotriva românilor, nemergându-i să-i facă pe români să se încaiere între ei (cei de acasă să le dea cu dosul palme peste ceafă celor veniți acasă, să rămână diasporenii acolo, departe de țară, să nu „atenteze” la porția de salam primită în plus de la tovarășa Olguța), s-a pus la adăpost.

Pentru că, deși este știut a fi capul hidrei împuțite care izbește cu zecile de brațe în noi, nu a semnat, nu a ordonat, și nu este nici într-o funcție de guvernare, cu nume și prenume (cum o mai sta oare tânăra pupilă lângă acest moroi îmbătrânit înainte de vreme de veninul urii și ranchiună, când a văzut cum pustoaice de vârsta ei sunt trântite la pământ la ordinul indirect al lui „Daddy”?)… Liviu Dragnea și-a pus la adăpost servitorii fideli, expediind-o și pe penibila D(r)ăncilă în concediu, punând un servil în locul ei, și care va răspunde cândva, aidoma jandarmilor care au făcut abuzuri.

Ați fost niște dobitoci, voi slugoi ai puterii! Aveți măcar ultimul dram de rațiune și recunoașteți! Faceți pasul înapoi și veniți singuri spre judecată!

Iar tu, Vișinescu Carmen Dan! Ți-ai mânjit mâinile cu sângele nostru. Ai pătat imaginea unei instituții istorice în anul Centenarului, ai transformat-o într-o „jandarmeriadă” din care cu greu își va mai putea recupera onoarea, cu greu își va mai putea recâștiga încrederea românilor. Ai băgat în aceeași oală în care ai învârtit ca o vrăjitoare, proaspăt văduvă veselă, ce trebuia să „făcătuiască” o poțiune de scăpare a puterii, instituțiile țării. Și nu vei ieși bine de aici;  Târgușor te așteaptă!

P.S.:

Jandarmeria nu mai este cea de acum câțiva ani, astăzi părând mai mult o masă de intervenție la comandă politică, deprofesionalizată, umflată cu  mulți neaveniți, pe modelul poliției locale… Nepregătiți, dar agresivi… Or, combinația dintre o slabă instruire și o „compensare” cu „tehnică individuală de apărare” generează astfel de situații. De ce au împins jandarmii în cadrul dispozitivului de intervenție o femeie? Dar, mai ales, de ce marii bărbați jandarmi nu și-au protejat colega, lăsând-o aproape singură?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*