Revoluția Unirii!

Dacă nomenklatura politică separatistă de la Chișinău și clasa politică dâmbovițeană cu grave carențe de corupție nu fac nimic pentru unirea Republicii Moldova cu România, locuitorii români din Basarabia nu se mulțumesc să stea degeaba și acționează de jos în sus pentru revenirea teritoriului din stânga Prutului la România, sub egida Centenarului și pentru anularea Pactului Ribbentrop – Molotov. În urma acțiunii Platformei „2012”, deja peste 26 de localități din Republica Moldova au votat simbolica Declarație de Unire cu România. Consiliile locale din localități basarabene la îndemnul populației au votat hotărâri de consiliu pentru unirea cu România și recunoașterea deciziei Sfatului Țării din 27 martei 1918 de unire a Basarabiei cu Țara Mamă, România. „În numele locuitorilor Moldovei Răsăritene, în puterea dreptului istoric și de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, noi, primarii localităților din Câmpia Sorocii, la un secol de la Adunarea generală a Zemstvei din districtul Soroca, care a cerut Sfatului Țării Unirea, ne exprimăm dorința ca Basarabia să se Unească cu Țara-Mamă, România.

Vrem să facem această Unire ca reparație morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutățile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Să facem Unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi pentru ca fiii și nepoții noștri să se bucure de un viitor, de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut. Să ne ajute Dumnezeu ca decizia noastră să fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate. Prin prezenta Declarație de Unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu frații noștri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918 – 2018 și adeziunea la valorile național-democratice ale spațiului cultural românesc. Așa să ne ajute Dumnezeu!” Aceasta este Declarația de Unire pe care au semnat-o recent Grigore Pleșca, primarul satului Visoca, și Vasile Palamari, primarul comunei Bădiceni din Basarabia. Alte 26 de localități din Basarabia au semnat Declarații de Unire cu Țara – Mamă România, conform deschide.md. Acțiunea unionistă continuă accelerat de jos în sus. Pe 16 februarie 2018 s-a desfășurat un eveniment istoric, deși mulți români nu-l realizează la adevărata valoare.

Primul oraș din Republica Moldova a votat unirea cu România și recunoașterea deciziei Sfatului Țării de unire cu Țara Mamă la 27 martie 1918. În data de 16 februarie, 2018 la primăria Cimișlia în cadrul ședinței ordinare a Consiliului orășenesc, a fost votat proiectul de decizie cu privire la sărbătorirea Centenarului Unirii și unirea cu țara mamă. Cimișlia s-a pronunțat pentru Unirea cu România într-un mod ferm! Din 16 februarie 2018 acest oraș este simbolic din România.Este primul oraș din Basarabia care sărbătorește Centenarul Marii Uniri! Consiliul local într-un entuziasm și o emoție greu de descris a votat unirea cu România, alături de cele 26 de localități care au susținut această inițiativă a ”Acțiunii 2012”. Unirea orașului Cimișlia cu România este simbolică, deorece localitatea basarabeană este la graniță cu așa-zisa Republică autonomă Găgăuzia și vecin cu capitala acesteia Comrat. Prin această declarație de unire, Cimișlia a devenit primul oraș simbolic a României care refuză separatismul. Primarul orașului Cimișlia este Gheorge Răileanu, fost luptător al Frontului Popular în 1989 și veteran al războiului din Transnistria. Cimișlia are din anul 2012 un parteneriat de colaborare solid cu municipiul Cluj-Napoca, care este un exemplu de dezvoltare națională și europeană, demn de urmat pentru românii basarabeni. În ciuda unor clici politicianiste de la Chișinău și București, preocupate de lupte intestine sterile, de corupție direcționată spre conturile companiilor străine și subordonări ale intereselor altor state, poporul român din Basarabia a început de Centenar revoluția de jos în sus pentru unirea Republicii Moldova cu România. România și sora Moldova, depopulate de o politică incoerentă în slujba altor interese nu mai pot trăi și exista decât împreună, unite într-o singură țară România așa cum au gândit-o membrii Sfatului Țării la 1918. Deja e o chestiune de timp până când Prutul va fi doar un râu interior al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*