Scrisoare deschisă: PERGAMENTUL SUFERINȚEI

Voci care țâșnesc dintre umbre, stigmatul durerii ascunse și-o cruce sângerândă… Tot acest tablou tulburător își adună frânturile de vitraliu, astupând golul din suflet,  poate doar un fapt cotidian pentru neștiutori, această picătură naivă respiră printre gratiile timpului lăsând angoasele sociale să-și înalțe strigătul dintre tăceri. Să nu lăsăm petele de sânge amestecat cu lut să se stingă în uitare. Unele secunde își au apogeul lor, altele sunt nereușite. Buzunarul inimii s-a rupt, lăsând compasiunea, „mirul iubirii”, să aducă la suprafață magnificul din centrul ființei.

Domnilor Parlamentari,

Mă adresez domniilor voastre pentru a desemna O ZI PE AN eroilor anonimi, pentru a-i omagia și celebra oficial pe toți acei EROI AI ANTI-COMUNISMULUI, împuşcaţi pe frontierele patriei în lupta pentru democraţie, pe care-i plâng şi astăzi în taină şi în suflet, mamele, taţii, soţiile şi prietenii.

Sperăm ca această doleanță a noastră, a românilor de pe mapamond, români care cu greu au reușit să scape din iadul totalitar înainte de anul 1989, lăsând în urmă o dictatură ce presăra peste tot grăuntele pierzaniei, să ni se îndeplinească, pentru că și astăzi ne înfiorăm la amintirea acelor ceasuri crâncene, mai auzim şi astăzi sunetul metalic al gloanțelor dătătoare de moarte, simțim până-n cămara inimii tumultul apelor Dunării ce aștepta tăcută sacrificiul.

Așteptăm cu credință în suflet acea zi, pentru a putea veni toți românii de pe mapamond să aprindem o lumânare și să-i cinstim pe frații noștri care sunt trecuți la cele veșnice de câteva decenii.

Dincolo de ispita întâmplărilor există un remediu al nedreptăților, ele pot fi îndreptate, dacă devenim artizanii propriilor trăiri, spărgând toate tiparele, dând întâietate convențiilor spiritului pozitivist un act de noblețe. Sub lut sângele strigă cerând împlinirea acestei rugăminți, să nu lăsați doliul vremurilor apuse să stea ascuns sub clopote de lacrimi.

Am convingerea că veți răspunde pozitiv strigătului nostru și vă mulțumim anticipat.

„SUNTEM OGLINZI CARE SE REFLECTĂ UNA ÎN CEALALTĂ!”

*

*                                             *

Ziarul Națiunea se alătură acestui demers al colaboratorului nostru! Iulică Țenea este o voce pertinentă în Diaspora, iar ca redactor al publicației noastre, chiar și de acolo, din îndepărtata Australie, a reușit de atâtea ori să ne atragă atenția asupra unor lucruri și stări de fapt, adesea și drepturi pe care le ignorăm pentru că nu ni le cunoaștem! Un asemenea demers este cu atât mai important, astăzi, când memoria înaintașilor ne este lovită, zidită într-un anonimat impus prin lege!

Frați Români, să ne ridicăm pentru a ne impune voința! „Națiunea” va depune în mod oficial această inițiativă în Parlamentul României, dar va fi remisă și Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, fiind lansată și o petiție on-line: https://www.petitieonline.com/ziua_national_a_eroilor_anti-comunisti

Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*