„Mefisto” și martorul…

Lor să le spunem… „bărbați politici”?!… Lor?! Unuia care părea încă înecat cu sarmalele de la masa de Crăciun, iar celălalt încruntat de spuneai că tocmai i s-a furat scroafa borțoasă din podul partidului?!… Ba, mai grav, să-i mai luăm și de buni pe post de „oameni în stat”?! Ei sunt „viitorul” politic al acestei țări?! Pe mâna lor au ajuns frâiele date de alegerile noastre?!

Ce ați făcut, ce am făcut, oameni buni? Am adus în fruntea cârmuirii două figuri de ceară desprinse parcă din pensionul topit al politicii, caricaturile unei piftii politice grețoase, îngroșate precum șoriciul de pe ceafa unor parveniți…

Pe mâna cui ne-am lăsat? Un „mefisto” de la țară și un martor gerontofil al politicii?

Un condamnat și un martor mincinos? Doi indivizi slinoși în vorbă care ne amenință în numele politicii pe care o vor ei? În numele statului pe care ți-l doresc? În numele voinței lor de a decide libertatea și amnistia acelora cărora le sunt datori vânduți?

Nimeni nu se cramponează de o decizie doar din orgoliu! Nu în politică! Iar faptul că amândoi ar fi dat foc la țară pentru a-și impune „decizia” denotă că tot ceea ce au vândut până acum, pentru a rămâne înfipți ca doi babalâci politici în piftia puterii, trebuie să se transforme în trădări de țară, pe care nu le pot face decât de acolo unde i-am adus noi, pentru a-și acoperi bunăvoințele primite ani și ani.

Noi, alegătorii suntem vinovați doar o dată… Pentru că prin absența, ori risipirea libertății de a alege, am girat aceste sinistre figuri în fruntea țării. Dar voi, alegătorii parte a poporului social-democrat, veți fi vinovați înzecit! Pentru că noi nu mai putem îndrepta răul la care am contribuit, poate, nevenind la vot, dar, mai ales, risipindu-ne în prea multe posibilități de a alege de pe celălalt eșichier. Dar voi, în numele vostru și al copiilor voștri, trebuie să vă ridicați să înlăturați acest herpes care stă pe buza tot mai stafidită a social-democrației… Pentru că molima se va extinde și peste restul țării, și peste viitorul ei!

Nu este suficient să vă scandalizați „virtual”, pe rețele de socializare, că vă vreți votul înapoi pentru că nu ați votat pentru un premier musulman. Trebuie să o spuneți cu glas tare pentru a porni acel val care să scuture de pe gelatina partidului vostru un strat grețos care, altfel, va irupe ca o vomă în masa voastră.

Nu ați greșit mai mult decât ceilalți alegători! Nu încă! Și poate că acesta este de fapt rostul vostru: să readuceți lucrurile în firesc, să le echilibrați. Nu doar pentru voi, ca partid, ci pentru țară.

Nu v-ați dat votul unui om pe care îl știați oricum malefic… Ați făcut-o pentru un crez, pentru o dorință de mai bine pe care acesta v-a trădat-o a doua zi. Dar, dacă nu vă ridicați acum pentru a cere socoteală, da, politică, veți transforma un personaj încă doar malefic în cel mai negru coșmar.

Acum l-a amenințat pe șeful statului. Care a fost și rodul votului vostru. Mâine îi va amenința pe ceilalți politicieni și, înainte de a sfârși cu ei, va trece și la voi. La dreptul pe care îl aveți fiecare dintre voi de a vă „defăima” propriile alegeri când acestea v-au trădat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*