Cazul Avramescu

Roberto şi Adrian, copiii familiei Avrămescu-Cruz, doi soți cu dizabilități auditive, au fost luați de Barnevernet din Norvegia pe data de 19 martie 2014, după ce ar fi povestit la grădiniță că au fost bătuți acasă. Nu ştim dacă Barnevernet s-a prezentat cu vreun regiment la uşa familiei, într-o obişnuită demonstrație de forță, pentru a-i ridica pe cei doi soți. Ştim însă că nu a fost vorba de nimic constructiv din partea acestui serviciu, nicio consiliere psihologică, niciun efort pentru a susține Interesul Suprem al Copiilor, acela de a rămâne în familia lor! De aici, şi prima concluzie: cu toate că afirmă contrariul, practica arată că Barnevernet nu are decât scopul de a eticheta, marginaliza şi izola părinții! Singura sa strategie nu este decât aceea de a administra pedepse!

Probabil, în acest caz a avut o misiune şi mai uşoară ținând seama de dizabilitățile auditive ale soților Avramescu-Cruz. Excelând în profesionalism, probabil!, oameni fără nicio urmă de inteligență emoțională, linşează pur şi simplu această familie, deschizându-i imediat două procese, unul privind îngrijirea copiilor, iar celălalt, penal, pentru acuzația de violență asupra acestora. Surpriza vine însă în ianuarie 2015, când Instanța judecătorească, analizând probele decide DEFINITIV că „nu există motive ca băieții să fie luați din sânul familiei”! De ce, oare, au fost luați atunci de către Barnevernet?! Şi, încă o întrebare… A fost tras cineva, din acest serviciu, la răspundere pentru nu numai lipsă de profesionalism, dar, diletantism, abuz în serviciu, traumatizarea copiilor şi părinților?! Nu. Never! Întrebarea cea mai bună, însă, este alta…

Ca un serviciu care promovează toleranța, ordinea, disciplina în societate, integrarea tuturor cetățenilor, s-a supus, oare, Barnevernet deciziei Instanței Judecătoreşti?! Nu, bineînțeles! Există dreptate în societate, dar dreptatea –conform fabulei- nu este pentru căței! Sau, parafrazând o zicală, tote instituțiile dintr-un stat democratic sunt egale –având aceleaşi drepturi şi îndatoriri!- dar unele sunt mai egale decât altele… Demonstrând buna conlucrare în societate, precum şi împletirea armonioasă a principiilor democratice şi, mai ales, a intereselor obscure!, urmează o altă lovitură de teatru… Deşi prima instanță decisese DEFINITIV că „nu există motive ca băieții să fie luați din sânul familiei”, în procesul penal, în octombrie 2015, soții Avramescu sunt condamnați la câte cinci luni de închisoare şi la plata unor amenzi! Deoarece familia Avramescu rămâne stupefiată în fața celor două decizii judecătoreşti care se băteau cap în cap, face recurs în procesul penal. Surpriză, însă! Printr-o coincidență banală, poliția norvegiană declanşează din senin procedura de expulzare a mamei din țară! Nu înțelegem însă… S-a avut în vedere dezmembrarea familiei sau plasarea ei la o distanță de 3 000 de kilometri de propriii copii?!

După nu ştiu cât stres, intervenții, situații la limita suportabilului, soții Avramescu rămân în Norvegia. Aveau să plătească, însă, scump această sfidare la adresa celor care le-au luat copiii căci Barnevernet nu rămâne dator şi, mai ales, nu iartă niciodată! Acum îi aşteaptă închisoarea… Aș anexa fotocopiile după convocările soților Avramescu la închisoare… Dar îmi fac rău… Ele spun clar, însă, că el trebuie să se prezinte pe data de 4 iulie, iar ea pe 28! La ÎNCHISOARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*