Nici de această dată…

A fost o campanie electorală mai anostă că oricând, cu nume de candidaţi deja tocite de timp şi nerealizări în slujba urbelor, o campanie electorală fără dezbateri serioase dar cu multă zeflemea faţă de electori. Ce se mai poate spune?! Paradoxală şi absurdă, halucinantă situaţie ce a condus la rezultatul de duminică. Dar lasă că astăzi a plouat… Lacrimile cerului vor spală toate păcatele aleşilor de ieri la fel cum votul de duminică a şters orice pată de pe c.v.-urile majorităţii candidaţilor. Nici usturoi n-au mâncat şi nici gură nu le miroase (ambelor tabere): înjurăturile, beştelelile, porcaielile, îndârjirea în a bălăcări hoţii şi hoţiile lor (candidaţi de către candidaţi); minciunile şi promisiunile, trecutele mandate cu nerealizări şi distrugeri, toate s-au uitat peste noapte şi de-aci ‘nainte fericirea va curge graţios peste fiecare dintre noi! Un singur lucru a rămas la fel: nepăsarea faţă de ei înşişi şi faţă de comunitate, a majorităţii cetăţenilor- aceştia preferând plajă şi cârciumă, micul şi berea în detrimentul propriului viitor cât şi al naţiei întregi! Suntem la finish şi aici în fundătură vom rămâne definitiv.

Pecinginea roşie s-a întins, partidul unic a infectat întreagă patrie şi niciun dezinfectant – diluat sau nu, ori vreun vaccine – expirat sau numai neomologat, nu ne mai poate ajută. În urmă cu 26 de ani s-a dat drumul la furt, sub pretextul unei false democraţii inventate- că originală, de tovarăşul Ion Iliescu. Este ştiut faptul că penitenciarele patriei sunt pline până la refuz de borfaşi, violatori, criminali, dar şi de mulţi dintre aleşii locali, miniştrii, parlamentari, afacerişti. De curând, Codruţa Kovesi a vorbit despre faptul că ,,dacă s-a finaliza toate dosarele de la DNA, nu vor mai fi locuri în închisori pentru câţi primari are acum PSD-ul!” Mulţi dintre cei aflaţi în puşcării s-au ridicat cu pretenţii în sensul că doresc să ocupe singuri spaţial unei cellule şi nicidecum cu vreun alt coleg de pârnaie.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele penal al PSD-ului, Liviu Nicolae Dragnea, a afirmat despre prezenţa românilor la vot: „…luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60 la sută, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa, la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40 la sută, mergem undeva spre 45 la sută”. Cea ce este de reţinut din acest fragment de discurs este că politicianul i-a jignit grav pe cetăţenii români din diaspora. Altceva mai puteţi înţelege?

„Trebuie să spunem că a fost şi un vot împotriva partidelor politice, cu o singură excepţie, PSD-ul. Este un prim pas – procesul de modernizare a partidului nostru nu este finalizat, este un proces greu, destul de dificil, dar care va continuă. Da, a fost şi un vot împotriva partidelor politice, dar faptul că PSD-ul a avut şi această victorie şi în Bucureşti şi în toată ţară arată că oamenii au perceput că PSD-ul este singurul partid care a început efectiv să înţeleagă ce se întâmplă în societate”, a mai completat Liviu Dragnea.

În timp ce PSD-ul punea stăpânire pe întreagă ţară, cu complicitatea poporului- prin neparticipare la vot, se mai surpă încă o aşa-zisă autostrada postdecembristă.

De ce am dat aceste exemple? Pentru a vedea dimensiunea enormă a distanţei dintre realităţile cotidiene şi ceea ce au bălmăjit politicienii români în trecută campanie electorală. Şi cu toate acestea- politicieni cercetaţi penal, politicieni aflaţi în puşcării sau condamnaţi cu suspendare, drumuri care se prăbuşesc dup ace au fost inaugurate cu mare pompă, lipsa locurilor de muncă, cazuri sociale pe toate drumurile, dezastru în sănătate, în învăţământ, cultură şi sport, scandaluri după scandaluri nerezolvate, o economie sublime dar care lipseşte cu desăvârşire.

Românii au ales că virusul roşu să infecteze întreagă ţară şi ne-am întors acolo de unde plecaserăm în decembrie ’89. După cum se poate constată, votul din a cincea duminică de după Paşte pare să fi închis cercul unei alte duminici consecrate votului din urmă cu 24 de ani, atunci când Ion Iliescu a venit la putere cu un scor demn de cartea recordurilor.

Nu ştiu ce se mai poate spune! Nici de această dată, Dumnezeu nu s-a prezentat la vot! Am săvârşit ieri o a două ,,duminică a orbului”, desăvârşind astfel, definitiv, autodistrugerea naţională. De-aci înainte, vom continuă orbecăială prin întunericul unei ,,democraţii” roşii dintr-o altă epoca reeditată după un sfert de secol de la aşa-zisă revoluţie.

Ziua de duminică a fost cu adevărat de răscruce pentru acest popor măcinat de sărăcie şi indobitoceala. De-aci înainte, numai bunul Dumnezeu ne rămâne unicul păzitor, dar nu mai cred deloc în minuni venite din neant şi nici în nume salvatoare fără că noi toţi să facem ceva înălţător şi dezrobitor pentru acest neam care încetul cu încetul- sau chiar foarte rapid, se îndreaptă către fundul prăpastiei! Fraţi români, în fiecare dintre noi şi în noi toţi a stat puterea de a schimbă faţă româniei în bine, de a aduce bine în casă fiecărui român onest, corect şi cinstit, dar am ratat-o şi mare păcat este!

Cea de a două ,,Duminică a orbului” trebuia să rămână în istoria noastră că o zi a regăsirii, dar a devenit una a definitivei pierzanii, puţini dintre cetăţeni s-au decis şi au mers la vot. Duminică, 5 iunie 2016, am avut şansă de a începe să devenim o naţiune sănătoasă, iar eu va spun acum că- din nefericire, vom rămâne definitiv în acest ev mediu întârziat în care ne-au afundat aleşii de până acum! Am ratat încă o şansă de a scapă de bolşevicii roşii (şi galbeni), care ne-au secătuit sufletele şi care ne-au golit crierele şi buzunarele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*