Vinovați pentru subminarea poziției externe a României!

Partidul România Unită condamnă modalitatea dezastruoasă în care se desfăşoară negocierile statului român pentru portofoliul de comisar european şi felul în care responsabilii iresponsabili ai acestui demers au transformat interesul naţional pentru o nominalizare prestigioasă şi relevantă la nivel european într-o hărţuială politică măruntă şi grotescă.

Poziţia României la nivelul Uniunii Europene este subminată constant de luptele politice interne dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, dintre dreapta şi stânga, clasa politică riscând astfel interesele pe termen lung ale României pentru a-şi satisface clientela de partid şi pentru a marca puncte în jocul electoral intern.

Nesiguranţa portofoliului României în Comisia Europeană şi riscul major să fim trataţi ca o ţară de ultim rang la nivel european sunt consecinţe directe ale felului în care decidenţii politici joacă interese naţionale majore la ruleta meschinăriei de partid.

Aşa cum s-a întâmplat mereu în ultimii 25 de ani, clasa politică românească pune mai presus de poziţia României pe plan extern interesele interne mărunte, jocurile de culise din partide şi mizele electorale imediate, transformând România dintr-un jucător important pe plan european într-o cantitate neglijabilă, ţinta ironiilor şi a dispreţului printre parteneri.

Atunci când zâzania PDL-PNL cu PSD şi rivalitatea preşedintelui ţării cu premierul devin motive de declasare a României şi de menţinere a ei în zona gri a Uniunii Europene, responsabilitatea actanţilor politici care se fac vinovaţi de călcarea în picioare a intereselor ţării pentru orgolii şi combinaţii de moment este majoră.

Partidul România Unită le solicită de aceea preşedintelui şi premierului ţării, dar şi partidelor implicate în acest duel împotriva propriei ţări, să înceteze luptele fratricide prin care scot la mezat locul statului român la nivel european pentru a obţine satisfacţia de moment de a fi încurcat planurile adversarilor politici, uitând că pe plan extern România este o ţară care are un interes unic şi vital, nu moşia unei tabere politice sau a unei figuri publice, oricare ar fi aceea.

Ajunge cu distrugerea poporului român pentru interesele personale ale politicienilor şi pentru mizele electorale ale partidelor!

Un răspuns la Vinovați pentru subminarea poziției externe a României!

  1. Viorel spune:

    Partidele Politice,de 25 de ani, fara exceprie, sunt grupari mafiote extrem de bine organizate si parafate institutional, contribuind la subminarea externa si interna a natiunii romane…..
    Mafia Italiana, poate lua exemplu de dezvoltare a retelor mafiote, închingând statul si blocând functionarea institutiilor in mod normal….E adevarat ca sistemul de caracatita a fost preluat de la Italieni, dar a fost mult mai perfectionata, si lucreaza cam asa: Seful de clan de partid de la Capitala are relatii stranse cu sefii de clan judeteni(baronii locali) care la rândul lor are relatii foarte bune cu sefii institutiilor, respectiv si cu primarii din judet…Totul functioneaza intr-o simbioza totala….!!!!!
    DiCTATURA partidelor politice functioneaza, si totul intr-o colaborare frateasca si tacita cu noi toti…!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*