Nădejdea noastră – candidații independenți!

APEL către candidații independenți la Preșidenția României

1. România are nevoie de un președinte independent față de partidele politice. Așadar, avem nevoie de un candidat independent capabil să câștige alegerile. Toți cei care se înscriu să candideze ca independenți o fac împotriva clasei politice, a liderilor de partid, a „sistemului ticăloșit”. În același timp, candidatura ca independent dovedește voința și capacitatea persoanei în cauză de a se pune în slujba societății, a comunității naționale, de a acționa în interesul celorlalți, al Neamului și al Țării. Acești candidați independenți merită tot respectul nostru.

2. În momentul de față, deși fiecare dintre candidații independenți anunțați este mai bun, mai „valabil” decât candidații partidelor politice, niciunul nu are totuși șanse de a ajunge în turul 2 măcar.

3. Dacă TOTUȘI unul dintre candidații independenți ar ajunge în turul 2, este foarte probabil, aproape sigur că alegătorii care au votat cu alți candidați independenți își vor da votul candidatului independent rămas în cursă.

4. În condițiile acestea, se impune necesitatea ca toți candidații independenți să se organizeze de urgență: să se întâlnească, să treacă peste orice aversiune și antipatie, și să pună la punct o strategie comună pentru zilele ce urmează, pentru campania electorală.

5. O asemenea strategie comună ar putea cuprinde prevederi precum: (a) candidații independenți să nu se atace între ei de azi înainte; (b) să-i atace numai pe candidații partidelor politice, cu precădere pe cei cu șanse de a ajunge în turul 2; (c) dacă unul dintre candidații independenți ajunge în turul 2, ceilalți candidați, în mod explicit, să se angajeze că îl vor susține pe acesta în turul 2; (d) candidatul independent care ar reuși să câștige alegerile în acest fel, va avea anumite obligații față de candidații care l-au susținut, obligații asumate public încă de la începutul campaniei electorale.

6. CAZUL CEL MAI FERICIT: Candidații independenți decid să susțină CANDIDATURA UNUI SINGUR CANDIDAT INDEPENDENT ! Cu alte cuvinte, acești candidați ar urma să cadă de acord între ei că singura modalitate de a-i îndepărta de la Cotroceni pe reprezentanții obedienți și șantajați ai partidelor politice este să-și unească forțele și să trimită în lupta electorală UN SINGUR CANDIDAT INDEPENDENT, pe care toți ceilalți candidați independenți să-l susțină cu întreaga logistică de care dispun!

7. Partea cea mai dificilă: în ce fel va fi desemnat/ales CANDIDATUL UNIC al candidaților independenți? Procedura la care se va recurge nu trebuie să genereze scandal și certuri. E de luat în seamă și desemnarea prin tragere la sorți! În principiu, procedura poate fi stabilită și mai târziu, după ce candidații independenți cad la învoială să se organizeze și să con-lucreze. Personal, cred că aș putea oferi o asemenea procedură, acceptabilă pentru toată lumea – adică pentru toți candidații, dar este prematur s-o expunem în acest text.

8. În ideal vorbind, nu trebuie exclusă nici eventualitatea ca acești candidați independenți să accepte candidatura unei ALTE persoane care nu și-a anunțat încă intenția de a candida, o persoană cunoscută însă pentru meritele sale deosebite și care ar întruni și alte calități dintre cele ce se cer unui președinte valabil al României. Aceasta este varianta cea mai bună, pentru că ar curma din fașă orice disensiuni ce s-ar putea ivi între foștii candidați independenți și candidatul independent rămas în cursă.

9. În eventualitatea că toți sau cei mai mulți dintre candidații independenți anunțați vor accepta să se unească într-o Convenție ad hoc, le sugerez de pe acum să examineze și ideea candidaturii unui IERARH AL BISERICII. Sunt zeci de ierarhi, episcopi și mitropoliți, în frunte cu Prea Fericitul Patriarh Daniel, inclusiv ierarhi ai altor culte, capabili oricare dintre ei să fie un președinte mai bun decât președintele aflat în funcție sau predecesorii acestuia. Un ierarh al Bisericii aflat în funcția de Președinte al României va rămâne mai departe sub ascultarea Prea Fericitului Părinte Patriarh și a Sfîntului Sinod. Adică va avea de dat socoteală nu numai în fața Parlamentului, ci și în fața Bisericii! Este exclus ca un astfel de președinte să repete greșelile, necuvințele și ticăloșiile precedenților președinți!

10. Personal, ca ins sensibil în mod deosebit la problemele Ardealului, aș înclina pentru prezența la Cotroceni, ca președinte al României, a ÎPS Părintele Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghitei. Am în vedere o seamă de considerente pe care le voi expune pe larg dacă, Doamne, ajută!, va fi cazul… Dacă, adică, onorabilii și bravii noștri candidați independenți vor decide să-și dea mâna și să elaboreze urgent o strategie electorală comună împotriva ofertei electorale pe care o fac partidele politice. O ofertă cinică, nerușinată, sfidătoare față de bunul simț! Inacceptabilă pentru oamenii serioși!

11. În concluzie și în rezumat, le sugerăm candidaților independenți să se întâlnească de urgență, în duhul colaborării, pentru a pune capăt dictaturii partidelor corupte în viața noastră politică. Gestul de a candida ca independent la funcția de președinte al României este o mărturie de curaj și responsabilitate. E momentul ca domniile lor să judece cu înțelepciune și altruism situația în care se află fiecare candidat și mai ales situația grea în care a ajuns România. Nu este loc pentru orgolii și ambiții care să prevaleze față de interesul public, național. Una dintre înțelegerile la care se cuvine să se ajungă este aceea ca grupul de candidați independenți, care decid să acționeze împreună în sprijinul unui candidat unic al opoziției reale, să se constituie ca o entitate de sine stătătoare, a cărei acțiune să continue și după alegeri, ca grup de reflecție și consiliere a Președintelui ales! Ca grup de monitorizare a activității prezidențiale. O monitorizare constructivă, colegială, armonioasă.

Punem cele de mai sus în discuția voitorilor de bine pentru români și România. Propunerile noastre pot fi ameliorate cu ajutorul compatrioților care sunt preocupați de soarta noastră, a românilor! De soarta lumii în care trăim! Așteptăm cu cel mai mare interes alte propuneri, observații, sugestii etc. Mulțumim celor care ne vor scrie pe adresa www.ioncoja.ro sau ionzcoja@yahoo.com .

Nota bene: Indiferent de felul cum candidații independenți vor primi/privi invitația de mai sus, consider că ar fi benefică orice formă de co-operare între dumnealor, candidații independenți. Dacă se va ivi un proiect de colaborare mai bun decât cel de față, cu atât mai bine! Numai să acționeze uniți și coerent împotriva imposturii și a corupției! Succes!

Un răspuns la “Nădejdea noastră – candidații independenți!”

  1. stella spune:

    Singura sansa a Romaniei este Vadim Tudor presedinte si Gheorghe Funar prim ministru al Romaniei . Romani ! daca nu faceti aceasta alegere acum Romania este pierduta .Va rog sa aveti incredere in aceste doua persoane . Nu si-au tradat tara ,nu o vor trada si vor munci pentru binele Romaniei si numai a romanilor . Acum pe ultima suta de metri ( cum se spune ) va rog nu va impartiti parerile mergeti direct la persoana si veti vedea ca nu o sa ne para rau . Romania noastra a fost prea distrusa de toti caini , trebuie o mana de fier si un patriot pana in maduva oaselor . Acestia pot fi numai ei CORNELIU VADIM TUDOR si GHEORGHE FUNAR .Va rog mult de tot ganditi bine ceea ce faceti . Va multumesc dragi mei romani . Ciao atutti .!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*