Salvia și Ghimbirul, leacuri pentru tratarea insomniei și a depresiei!

Dacă vreți să scăpați de insomnie sau de depresie, ceaiul de salvie sau ghimbir vă poate ajuta. Manifestările de insomnie au loc aproximativ cu cinci săptămâni înainte de starea depresivă. Ceaiurile de plante și poțiunile pot afecta aceste condiții – pentru un control de lungă durată, iar pentru depresie puteți apela la ajutorul ceaiului de ginseng, ghimbir, sunătoare, salvie și altele.

Datorită proprietăților sale puternice antidepresive, ghimbirul este una dintre cele mai populare plante pentru tratamentul depresiei. Faceți un ceai cu linguri de ghimbir tocat pe care îl puneți în doi litri de apă clocotită. Apoi lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ cinci minute. Apoi se ia după foc și ceaiul rezultat se păstrează într-un termos, apoi se bea pe tot parcursul zilei.

O altă rețetă eficientă conține din nou doi linguri de ghimbir tocat care se pune în doi litri de apă și se lasă amestecul în repaus peste noapte.

De dimineață se pune acest amestec pe aragaz, iar după fierbere, se lasă deoparte timp de 15 minute. Apoi se lasă ceaiul să se răcească, se adaugă miere și suc de lămâie după gust.

De insomnie și stresul acumulat, vă poate scuti uleiul de lavandă. Aromaterapia cu acest ulei vă va ajută să scăpați și de tulburările emoționale. O altă plantă extrem de populară pe care o puteți folosi este salvia – ceaiul făcut din această plantă aromatică vă va ajuta să scăpați de problemele cu insomnie și depresie.

Cristian Verzea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*