„Majoritatea figurilor relevante ale culturii romane sunt foarte putin cunoscute in Spania”

A afirmat prodecanul Facultatii de Filosofie, Universitatea Complutense din Madrid, prof. Nuria Sanchez Madrid, la lansarea a patru carti romanesti. Cartile, semnate de profesori de la diferite centre universitare din România au fost lansate în capitala Spaniei, în cadrul proiectului de promovare culturală “Vida Universitaria”. Astfel, la Universitatea Complutense si Libraria Cervantes din Madrid, au avut loc lansarile cartilor semnate de Aurel M. Cazacu, Sorin Mitu, George V. Grigore si  Laura Stanciu, in cadrul proiectului initiat de Editura Niram Art. Prezentarile s-au desfasurat pe data de 15 iulie, in amfiteatrul Facultatii de Filosofie, din cadrul Universitatii Complutense din Madrid.

Directorul editurii Niram Art, Miguel Angel Galan Segovia a explicat: „Profesorii universitari din Romania sunt foarte bine pregatiti. Editura lucreaza la o colectie complexa de carti academice semnate de cadre universitare din Romania, care abordeaza mai multe domenii stiintifice. Obiectivul proiectului “Vida Universitaria” este promovarea culturii romane in Spania, atat prin traducerea si publicarea acestor lucrari, cat si prin realizarea unor evenimente de inalta tinuta, la care sa participe cadre universitare si studenti din Spania, de preferinta cu participarea institutiilor educationale si culturale din Spania, cum este cazul prezentului eveniment, de la Universitatea Complutense. In felul acesta, se pot schimba idei despre sistemul educational romanesc si cel spaniol, despre viata universitara, se genereaza dialog la nivelul cadrelor universitare, pe scurt, se impulsioneaza un schimb cultural viu, actual, intre elitele celor doua tari.”

În deschiderea evenimentului, prodecanul Facultatii de Filosofie, prof. Nuria Sánchez Madrid a afirmat: „Majoritatea figurilor relevante ale culturii romane sunt foarte putin cunoscute in Spania. De exemplu, am descoperit cu deosebit interes opera lui Titu Maiorescu, studiile sale de logica”.

Cartile au fost prezentate de Nuria Sánchez Madrid, profesoara si prodecan al Facultatii de Filosofie, Pedro Ortega Ventureira, istoric de arta, directorul revistei de cultura “Herejía y Belleza”, scriitorul Eduardo Luis Junquera Cubiles, scriitorul Marcelo López Conde, Diego Vadillo López, scriitor si analist literar, Hector Martínez Sanz, scriitor, filosof si Fabianni Belemuski, jurnalist si scriitor. In incheierea evenimentului de la Universitatea Complutense, a avut loc si expozitia artistului plastic M.I.E.D.H.O, care a expus mai multe lucrari pe teme eminesciene.

Proiectul “Vida Universitaria” a debutat cu abordari din sfera filosofiei, logicii, istoriei si eseului si va continua cu traducerea, publicarea si promovarea cartilor universitare romanesti si din alte domenii, la Madrid.

Niram Art Editorial

Un răspuns la „Majoritatea figurilor relevante ale culturii romane sunt foarte putin cunoscute in Spania”

  1. D. S. spune:

    Ma bucur pentru participanti si eu predau, de aceea m-a bucurat acesta stire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*