Trădare! Guvernul Victor Ponta a semnat CINCI acorduri pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE ȘIST încă din DECEMBRIE 2012

Guvernul Victor Ponta a semnat în luna decembrie 2012 nu mai puțin de cinci acorduri petroliere pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul României.

În luna în care a câștigat alegerile parlamentare, guvernul Uniunii Social Liberale, condus de PSD-istul Victor Ponta, a semnat cel puțin cinci concesiuni pentru exploatarea gazelor de șist. Acestea sunt localizate la Tulea, Curtici, Tria, Păuliș și Buziaș. Asta în condițiile în care în 2012, în timpul guvernării UDMR-PDL, USL scotea lumea în stradă la Bârlad împotriva gazelor de șist iar respingerea gazelor de șist a fost una din temele importante cu care USL a câștigat detașat alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Potrivit Monitorului Oficial nr. 838 din 12 decembrie 2012, Guvernul Victor Ponta a semnat următoarele cinci acorduri pentru exploatarea gazelor de șist:

H.G. nr.1.184/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 4 Tulea, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si CLARA PETROLEUM LTD

H.G. nr.1.185/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 6 Curtici, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum – S.R.L.

H.G. nr.1.186/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP

H.G. nr.1.187/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 9 Păuliş, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM – S.A.

H.G. nr.1.188/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 11 Buziaş, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM – S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*