Maeştri ai manipulării şi dezinformării în acţiune!

Ungurii – ,,oameni ce mistifică unde nu pot contesta şi mint unde nu pot combate
(M. Eminescu – ,,Ecuilibrul”, în Timpul din 22, 29 aprilie 1870)

Boală grea şi veche, după cum se poate vedea, din moment ce o cunoştea foarte bine şi foarte tânărul, pe atunci, Mihai Eminescu. Concluzia acestuia era categorică: ,,Cele şasesprezece milionae de unguri cu care înşeală Europa sunt o minciună (…) Aceşti oameni, ei înşişi, cu statul lor, cu parlamentul lor, cu ministeriul lor nu sunt decât o minciună, o ficţiune”! Şi, oare, de ce ne-am mai mira, câtă vreme urmaşii celor de atunci: extremiştii şi revizioniştii unguri de azi, atât cei din Ungaria,  cât şi cei răspândiţi în alte ţări, în primul rând cei din România, nu fac decât să se folosească de ,,lecţia” bine învăţată de la înaintaşii lor: să mintă şi să dezinformeze. Şi-au intensificat această ocupaţie – devenită prioritate naţională! – mai ales după semnarea Tratatului de la Trianon, când diversele organizaţii xenofobe şi extremiste din Ungaria, răsărite ca ciupercile după ploaie, s-au străduit, în fel şi chip, să demonstreze Europei că trupul Ungariei a fost frânt în două; că Ungaria nu poate exista fără Transilvania, motiv pentru care ,,pretindem hotarele noastre milenare, pretindem munţii ce au înconjurat patria noastră ungară(…), nu vom avea linişte până când nu ne vom recâştiga ţara”.

Ceea ce s-a constituit atunci, în 1920, într-un fel de ,,catehism revizionist” al grofilor, baronilor şi magnaţilor unguri, deposedaţi de uriaşele lor averi, a devenit lege şi pentru urmaşii lor de astăzi. Aceştia nu pot pricepe, mai bine zis, nu pot accepta, nici în ruptul capului, că Ungaria ,,milenară”, pe care o visează, a fost o ficţiune; că nu ,,diktatul” de la Trianon le-a ,,frânt ţara”, ci evenimentele explozive petrecute în interiorul ei, fiindcă aceasta nu era ,,decât un conglomerat artificail de neamuri diferite”.  Nu contează. Aşa că ,,ungurii nu vor lăsa să se stabilească liniştea în Europa, până când bazinul închis al lanţului Carpaţilor nu va fi a lor”.

Pentru aceasta, nimic nu este prea mult, fiindcă deviza ,,Solus populi suprema lex esto”(Servirea poporului să fie legea supremă) trebuie să fie principiul suprem de conduită a fiecărui dezinformator-extremist ungur, oriunde s-ar afla el. Aşa s-a ajuns la un nou ,,caz Cofariu” al zilelor noastre. Atunci, în 1990, ,,ungurul bătut bestial de românii sălbatici”, era, în realitate, românul Mihai Cofariu, rămas schilod pentru toată viaţa; acum, în 2013, ,,românca” care a scuipat steagul secuiesc, a fost, de fapt, unguroaică sadea, cu acte în regulă şi cu cetăţenie ungară. Se numeşte Kedves Ibolya! Şi a recunoscut că ea a fost cea care a scuipat drapelul. I-a fost scârbă de demagogia găunoasă a organizatorilor mitingului îndreptat împotriva viitoarei regionalizări, prin care ,,guvernaţii români vor să distrugă unitatea poporului secui”! Ei nu puteau fi decât cei din PPMT (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), al răspopitului Tőkes Laszlo. În urmă cu puţine zile, la aşa-numita ,,universitate” de la Tuşnad, la care de mulţi ani nu se discută altceva decât două probleme: autonomia secuiască şi Tratatul de la Trianon, rana nevindecată a extremismului şi revizionismului maghiar, Tokes Laszlo a avut nesimţirea să-i ceară premierului ungur, Orban Viktor, ca Guvernul de la Budapesta să declare Transilvania ,,protectorat al Ungariei”! Oare mai există legi, dar mai ales legiuitori în ţara asta, spre a le aplica?!

Dezinformatorii şi  denigratorii s-au mişcat foarte repede, astfel că fapta încriminată a unei ,,persoane de naţionalitate română”, care ,,a scuipat steagul secuiesc” a ajuns mediat la mass-media din ţară şi de peste hotare, care au preluat-o şi ele urgent, fără să o mai verifice, şi au întors-o pe toate feţele. Din păcate, spre ruşinea lor, cele mai pătimaşe au fost cele din ţară, care au condamnat actul ,,incalificabil” al ,,româncei”. Cel ce le-a furnizat ,,ştirea-bombă”, ungurul Papp Laszlo, s-a dovedit a fi unul dintre înrăiţii extremişti, cel care, la o competiţie sportivă de la Sfântu Gheorghe, când s-a cântat Imnul de Stat, s-a întors cu spatele şi a făcut gesturi obscene,pentru care ar fi trebuit tras la răspundere imediat. Cei ce trebuiau să se sesizeze din oficiu, nu au văzut însă nimic!

Ca întotdeauna însă adevărul cel adevărat a ieşit la lumină, fiindcă ,,minciuna are picioare scurte”! Adevăr ce a trebuit să fie recunoscut chiar şi de unele organe de presă de limbă maghiară: agenţia de presă Mediafax şi publicaţia ,,Szekely Hirmondo”(Ştirile din secuime). Cu toate acestea, Nemes Előd, unul dintre liderii PPMT nu şi-a cerut scuze, nici pentru acuzele false făcute la adresa românilor, nici pentru dezinformarea organelor de presă. Aşa că românii, prin ,,gestul incalificabil” al ,,persoanei de naţionalitate română”, au rămas cu palma primită, fără vină. Fiindcă în definitiv nu s-a întâmplat cine ştie ce, pentru că ,,acest incident regretabil a fost preluat în presa internaţională în lipsa unor informaţii corecte…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*