Fostul erou al Europei libere din ’89 și pensia fantomei

Desen de Gh. D. ConstantinescuTocmai ce mă dumirisem cum e cu „ciorba reîncălzită, cu looserii de profesie, care au luat bătaie, şi cu ţuţării preşedintelui”, cînd o nouă lege ţinteşte buzunarul cetăţeanului. Înainte de a merge în instanţă, treci obligatoriu pe la mediator. Fie că divorţezi sau vrei să te judeci cu megieşul pentru uluca ruptă din gard, medierea e obligatorie, altfel rişti amenzi usturătoare. Peste noapte au apărut 8 000 de mediatori în toată ţara. Altă categorie de încasatori de bani. Tot aşa, ca ciupercile după ploaie, au invadat naţiunea bancherii şi recuperatorii. Taxe, suprataxe şi molii înmulţite pe lamelă capitalistă. Pe vremea răposatului, „medierea” de azi se chema „Comisia de împăciuire”, şi nu costa nicio para. Era o încercare reală de împăcare a părţilor. Politicienii n-au în cap decît modalităţi de golire eficientă a buzunarelor noastre. Tot ce aduce bani pentru prosperitatea trîntorilor devine lege.

Guvernul dă cu o mînă la pîine şi jumuleşte cu cinzeci de mîini prin noile taxe, iar firma germană „Syborg Informationssyteme”, implicată într-un scandal de interceptări ilegale, care la un tîtg I.T. se lăuda cu cel mai performant sistem de monitorizare, s-a ales cu  600 000 de euro de la Poliţia Română, în baza unui contract, pentru un sistem ce urmează să fie livrat la începutul lunii septembrie şi care, oficial, se va ocupa de localizarea telefoanelor mobile. Dar neoficial? Firma a fost acuzată că „sub acoperirea unui sistem de localizare a vîndut poliţiei germane instrumente care permiteau ascultarea telefoanelor, interpretarea datelor, citirea email-urilor, a discuţiilor de pe chat şi aşa mai departe”. Parcă din 2010 devenise obligatorie, la noi, Legea ascultării aproapelui. Toţi providerii şi cabliştii au fost obligaţi să monteze la intrarea în sistemul lor nişte „cutiuţe negre”. Mai mult, compania este acuzată că ar fi negociat livrarea unor astfel de sisteme şi către fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Atunci, cum să nu fie plasată Angela Merkel pe primul loc în sondaje, înainte de alegerile care vor avea loc pe 22 septembrie! Sau sondajele sînt măsluite ca peste tot? Vom trăi şi vom vedea.

Două avioane străine au încercat recent să intre în spaţiul aerian al ţării noastre. Şi nu sînt primele. Somate de aviaţia militară de vînătoare română, piloţii străini au ales altă rută. Ale cui erau jucăriile care încercau să zboare pe cerul Patriei noastre? Să ne răspundă ministrul M.Ap.N.! Trebuie să ştim şi noi cine ne priveşte de sus. Americanii, ruşii sau ungurii? Potrivit proverbului, cîinele moare de drum lung şi prostul de grija Ardealului, înseamnă că nu antiromânul Tökeş e băiat deştept, ci guvernanţii de pe Dîmboviţa, pentru că de peste 23 de ani vorbesc limbi străine, tatonează reacţia populară, apoi fac treaba murdară. După cum evoluează evenimentele, nu m-ar surprinde să conlucreze cu Satana în sutană la restabilirea dominaţiei – de ce nu, chiar a ocupaţiei maghiare în Transilvania.

Mai e puţin pînă la 30 august, ziua celui de-Al doilea arbitraj sau Diktatul de la Viena, prin care România a fost silită să cedeze în favoarea Ungariei horthyste aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei. Ar însemna încălcarea legilor supreme şi uzurparea drepturile cîştigate în istorie cu sînge românesc. După ce a pîngărit sutana şi s-a făcut deseori de rîsul lumii în Parlamentul European, se pare că nimeni nu-l mai ia în serios! Ăsta-i popă? Ferească Dumnezeu! Mai bine şi-ar face milă un preot să-i facă o exorcizare! Tökeş nu mai e spionul activ, eroul Europei Libere din 1989. E un cal de bătaie expirat, dar fericit că e lăsat în pace să mai necheze la tribună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*