Rezoluția ULUITOARE a procurorului din Gheorgheni care încurajează cultul CRIMINALULUI de război Wass Albert

Rar mi-a fost dat să văd un act mai dezgustător și mai ticălos decât rezoluția din data de 8 aprilie a.c. de neîncepere a urmăririi penale dictată de procurorul Crudu Irinel-Valeriu, procuror în cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Gheorgheni.

Rezoluția procurorului pune capăt dosarului penal nr. 207/P/2013 în care numiții Árus Zsolt István (membru al Partidului Civic Maghiar) și Kemenes Lorant Zoltan erau acuzați de săvârșirea infracțiunii de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni contra păcii și omenirii, prevăzute de art. 5 din O.U.G. nr. 31/2002. Cei doi au organizat în data de 15.02.2013 elogierea personalității criminalului de război Wass Albert chiar în incinta sălii de ședințe a Primăriei Gheorgheni.

Motivul pentru care procurorul din Gheorgheni a decis neînceperea urmăririi penale este aiuritor. Potrivit rezoluției procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cei doi nu se fac vinovați de promovarea cultului criminalului de război Wass Albert pentru că acest lucru ar presupune ca ”Wass Albert să fi fost condamnat pentru o infracțiune contra păcii și omenirii, cerință esențială care nu este îndeplinită”, este de părere procurorul de caz.

Magistratul explică mai departe în rezoluția sa: ”Făcând o comparație a conținutului constitutiv al infacțiunilor din Codul Penal în vigoare, Partea Specială, titlul ”Infracțiuni contra păcii și omenirii” cu infracțiunea reținută în sarcina condamnatului Wass Albert prevăzută de art. 2, lit. 2 din Legea nr. 312/1945 pentru urmărirea și sancționarea celor vinovați de dezastrul țării sau de crime de război rezultă diferențe evidente și că la adoptarea O.U.G. nr. 31/2002 au fost avute în vedere numai cei condamnați pentru una din infracțiunile prevăzute de art. 356-360 din actualul Cod Penal”.

Cu alte cuvinte, ghinion dacă Wass Albert a fost condamnat după Codul Penal din 1946 și nu după Codrul Penal din 2013. În viziunea bolnavă a procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cultul criminalului de război Wass Albert poate fi promovat fără probleme în România pentru simplul fapt că Wass Albert a fost condamnat pentru crime de război nu pentru propagandă de război, genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective și însușirea unor valori culturale, singurele fapte vizate de O.U.G. nr. 31/2002. Uluitor!

Procurorul Crudu Irinel-Valeriu intepretează în mod nebunesc sentințe definitive și irevocabile ale instanțelor din România și decide, cu de la sine putere (că doar e procuror!), că Wass Albert, cel care a ordonat masacrarea mai multor familii de români, nu a comis nici genocid și nu a aplicat nici măcar niște banale tratamente neomenoase românilor masacrați la comanda sa.

Memoria românilor masacrați la ordinul lui Wass Albert este profund întinată de această rezoluție mizerabilă a unui magistrat care se crede deasupra legii în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*