Ostaticii EMIRULUI haps în Filat

Emirul Moldovei Vladimir ibn al Harakiri al Filat  e dus pentru trei zile  pînă-n Qatar. Fără nici un fel de dubii, așa precum îi place în ultima vreme să spună. După ce-a tot tîrît pe ascuns cu camioanele, vapoarele și avioanele țigări „MT”, „VF” și nu  numai, de miliarde și miliarde de lei, după ce-a reușit, fără prea mare concurență,  să devină contrabandistul nr.1 de vise și speranțe ale moldovenilor, acum a venit Timpul, vrea să ne convingă el, dacă mai era cazul, că doar contrabanda cu gaze din Qatar e minunea ce ne va face fericiți pentru următorii 100 de ani. Cel puțin. Un cadou de Crăciun mai binevenit nu puteam avea.

La aflarea „veștii minunate” m-a podidit plînsul, încît lacrima mea a produs inundații catastrofale pînă la vămile „Tudor Balițki” din Emiratul liberal-democrat al Moldovei. Numai ministrului Buimakoff îi era totuna. Acesta se declara „obosit și numai bun de plecat să bea niște apă la Sovata”.

El uita că poporul din care făcea parte  alegea  să se odihnească numai pe lumea cealaltă, spre deosebire de emirul Vladimir ibn al Harakiri al Filat și Buimakoff, care își plimbau mușchii ba prin parlament, ba prin guvern, ba prin Elveția, Honolulu sau Qatar. Fără nici un fel de dubii, așa precum ciripește  tanti Aglaia la intersecția străzii Indiferenței cu Viitorul.

Deși de la o vreme visează  mereu  și ea că Emiratul Moldovei  dispare ca o atlantidă în buzunarele emirului de Lăpușna. Emir, care la tîrgul obiectelor confecționate de cei mai triști copii ai Moldovei a cumpărat tot ce era expus spre vînzare, achitînd benevol trei prețuri mai scump, fiindcă  erau 20 de televiziuni prezente „la fața locului” și din cele 100 tone de grîu donate de România și Ucraina, în valoare de un milion de euro, și sustrase de el prin ciracul  de partid Balan, avea de unde-și permite și 100 minute de PR multimedia.

Fără nici un fel de dubii. Bineînțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*