Maghiarimea să își federalizeze Ungaria lor, nu să ceară regionalizarea României!

Aflăm cu stupoare de pe un site bilingv sfidător că mașinațiunile iredentiste propagandistice ale tagmei de unguri români (!) trădători de neam și țară s-au intensificat, profitând de conjunctura electortală, de slăbiciunea politrucilor români care, pentru privilegiul de ascede sau rămâne în parlament, orbiți de setea de putere, îngroziți de teama răspunderii penale  pentru faptele lor de coruție și trădare de care se fac vinovați în 23 de ani de jaf și corupție, indiferent de culoarea lor politică mioritică sau… maghiaritică.

Sub prestația intoxicatoare a unei redacții din care fac parte auto-intitulații „politologi” ungurologi (!) Bakk Miklós, Szász Alpár Zoltán, Toró Tibor jr. și multe alte lichele, pe paginile electronice ale site-ului ”REPUBLICA FEDERALĂ ROMÂNIA”  (http://www.romaniafederala.ro/?p=367) a fost postat recent al IX-lea episod al cruciadei mediatice pentru inocularea ideii bolnave a federalizării României, a dezmembrării teritoriilor românești milenare, a enclavizării unor zone, sub pretextul autonomiei și autodeterminării administrative a teritoriilor în care locuiesc maghiari, în perspectiva unei visate alipiri a Ardealului la Ungaria.

Autorii acestei propagande în serie încearcă să susțină o falsă și meschină lecție de politologie și geo-politică prin care să arunce praf unguresc în ochi cititorilor pledând pentru avantajele federalizării în lumea modernă, pentru necesitatea ca și România să devină un stat de tip federativ în care, desigur, unguretul din regiunile în care sunt mai numeroși, să poată cere oficial dezlipirea Transilvaniei de Țara Mamă.

Dând cu parșivenie ca exemple Statele Unite ale Americii și Republică Federală Germania, răstălmăcind istoria României și măsluind adevăruri incontestabile despre formarea și continuitatea poporului român unitar în care maghiarimea, tolerată și, de 23 de ani, lăsată să participe la guvernare, deși conducătorii ei, din țară și din Ungaria, nu încetează blasfemia împotriva spiritului românesc și sfidarea românismului integru, neprietenii unguri susțin adevărate campanii anti-românești din ce în ce mai tupeizate, virulente. Iar mai nou, așa cum puteți constata, finanțează publicații, site-uri și acțiuni propagandistice de proporții, în complicitatea cumpărată cu trădătorii neoași, români – vai de steagul lor! – care au permis în aceste decenii ca o parte importantă de decizie în treburile statului să le fie oferită conducătorilor ungurimii în Parlament, Guvern, Președinție, Prefecturi, primării, consilii județele și locale, în toate  instituțiile de importanță națională, privilegiu pe care marea comunitatea de români din Ungaria nu îl va avea în veci din partea nației maghiare.

Iată la ce principii neprincipiale, anti-naționale, și la ce pseudo-model instigă autorii acestei propagande aberante, vorbind despre tradiția europeană a federalizării, îndemnând la germanizare politică, la regionalizare: Tradiţia politică europeană cunoaşte, în fond, două căi ale federalizării. Prima cale este federalismul de tip german bazat pe stabilirea precisă, prin acord constituţional a competenţelor parţial suprapuse ale autorităţilor centrale şi provinciale. Iar ceea de-a doua o constituie regionalismul asimetric ce recunoaşte diversitatea, pluralismul, precum şi grupurile demografice etno-teritoriale împreună cu doleanţa lor de a se autoguverna. Combinarea celor două ar prezenta o serie de avantaje pentru România, căci ar deschide perspective noi privind dezvoltarea economică a ţării şi acumularea, iar în acelaşi timp ar permite o gestionarea mai eficientă a sarcinilor administrative, ceea ce ar însemna un plus de legitimitate în contextul relaţiei dintre stat şi cetăţeni.”

Perfidie, mârșăvie, demagogie, uneltire, sfidare, uzurpare, trădare…! Sunt atributele ticăloșeniei la scară națională pe care le demascăm și le înfierăm cu indignare și dispreț, protestând și somând autoritățile românești să ia atitudine oficială urgent împotriva acestor demersuri împotriva unității, integrității și suveranității statului român. Acest simulacru de alegeri nenorocite, de reciclare a cadrelor, impostorilor în (ș)parlament vor trece curând, dar facturile cârdășiei și toleranței complice cu dușmanii tradiționali vor fi decontate în mod sângeros, mă tem, căci românii nu vor rămâne la nesfârșit pasivi la aceste samavolnicii și nu vor mai îndura concubinajul nedemn al tagmei politice și oligarhice românești cu cea ungurească, aici, în România înaintașilor și urmașilor noștri.

Anticipez că, pe fondul nemulțumirilor sociale care vor pârjoli țara imediat după alegeri, când populația nemulțumită, sărăcită, înfometată, îndatorată, fără viitor, amăgită iar și iar de promisiunile elctorale fără acoperire, pe fondul crizei cumplite care va inflama națiunea, vor izbucni reacții ostile, radicalizate, din partea românilor împotriva maghiarimii politice, simultan celor împotriva sistemului  și a clasei politice iresponsabile, dar responsabile…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*