Comă indusă și proiecte fanteziste…

Trupele româneşti din Afganistan şi scutul antirachetă au înscris România pe harta unor organizaţii teroriste. Marea dramă a României este că alegerile rotesc băieţii deştepţi între ei. Purtătorii de mandate, cu sonorul dat la maxim, au reuşit să facă din România ceea ce li s-a cerut: colonie cu oameni nefericiţi. Distrugerea agriculturii, a industriei, siguranţei sociale, învăţămîntului, sănătăţii, lipsa veniturilor sigure şi consistente, eliminarea sistemelor eficiente de epurare a apei, importul de alimente modificate genetic, discriminarea cetăţenilor fără venit, jaful constant asupra pensiilor şi salariilor, asupra dreptului de exploatare a resurselor naturale, asupra istoriei, culturii şi tradiţiei strămoşeşti, folosirea propagandei (agenţi bine plătiţi infiltraţi în televiziuni şi redacţii naţionale, pentru a ţine sub control şi a propaga mascat politica distrugerii şi a consumismului), sînt atentate grave la fiinţa biologică a neamului. Unde sînt cercetările în domeniul fizicii, chimiei, geneticii, energeticii, medicinii  regenerative, unde este construcţia de locuinţe pentru popor?

Avem şi noi teroriştii noştri, nemulţumiţi că au acelaşi drepturi egale cu noi. Ne vom ocupa să le oferim costume elegante, în dungi, începînd cu liderii organizaţiei udemere, care ţin morţiş să mîzgălească Constituţia României, pentru a hotărî, pretind aceştia, dacă va fi republică parlamentară, semi-prezidenţială sau prezidenţială. Auziţi ce visuri au! Constituţia nu poate fi amendată decît de poporul român. Mă rog, ce a mai rămas din ea. Da, de acord, să fie amendată, dar să se stipuleze clar acolo că România nu mai este de vînzare, că România nu este stat „suzeran”, ci Suveran, că România nu este un stat federal, ci Unitar, iar în România limba oficială obligatorie este Limba Română. România a fost, este şi va rămîne Stat Naţional! Stimaţi parlamentari, terminaţi cu tîrguielile keleministe, cu proiectele fanteziste despre Constituţia Statului Român. Ar fi indicat să construiţi spitale, nu să le închideţi, să creşteţi salariile ruşinos de mici ale medicilor,   pentru a putea lupta împotriva genocidului generat de războiul contra Poporului Român.

Tot mai multe spitalele din ţară, îngenuncheate din cauza sărăciei, a lipsei fondurilor şi a medicamentelor, îi pun pe medici în situaţia delicată de a tria pacienţii în funcţie de gravitate. Sistemul sanitar românesc suferă la fel de mult din lipsă de personal. Degeaba s-au deblocat posturile, absolvenţii de medicină nu mai sînt interesaţi să îmbrace halatul alb pentru o leafă de mizerie: 900 de lei lunar, care nu le ajung nici pentru supravieţuire, darămite să-şi mai procure documentaţie profesională. Consecinţă dramatică a comei induse în care este ţinută ţara de medicaţia capitalistă, medicii tineri pe care îi mai avem îşi fac bagajul şi caută de lucru în străinătate, unde pot profesa la standardele inteligenţei lor, acolo unde sînt bine plătiţi şi au un trai decent. Exodul medicilor români a determinat spitalele să accepte absolvenţi de medicină care abia au trecut examenele. Coborînd ştacheta, nu mai au pretenţia notei minime, 7, la concurs. Acceptă şi cu nota 5, adică din cei care îţi taie o ureche, în loc sa-ţi pună mîna în ghips.

Ajunge, stimaţi guvernanţi, cît v-aţi însuşit din gospodăria românului! Decît să investiţi în regii asfaltului şi ai bordurilor, ocupaţi-vă de eradicarea acutei sărăcii în care se zbat milioane de români, în cercetarea medicală, în actul medical cetăţenesc, care trebuie să fie gratuit. Înfiinţaţi o secţie specială de boli psihice pentru politicienii mincinoşi de profesie, cei 70 la sută dintre politicienii care promit în campanii venituri medii de 800 de euro pe lună, pensii de 500 de euro pe lună, zgîrie-nori elastici şi nemuritori, şcoli ale viitorului, nu cu pereţii căzuţi şi hazna în curte! Puneţi pe picioare agricultura, irigaţiile, industria!, ca să aibă poporul hrană şi viitor pentru copii. Mulţi „demnitari„ ar trebui să-şi ia bocceluţa din Palat şi să plece la pensie. Iar cei mai tineri, să fie supuşi periodic controalelor psihologice.

În Rusia, vîrsta de pensionare este 60 de ani pentru bărbaţi şi 55 – pentru femei. Vladimir Putin a împlinit 60 de ani pe 7 octombrie, iar preopinenţii, dorind să-l trimită la pensie, au venit la manifestaţiile dedicate aniversării sale cu obiecte de care are nevoie omul la pensie: furtun pentru grădină, papuci de casă, aparat de radio, zgardă pentru cîine, pastile Viagra. Deşi popularitatea sa a mai scăzut, se bucură totuşi de opinii favorabile, mai mult decît majoritatea politicienilor din Occident. Noi?, pînă vom extrage gazele naturale descoperite în Marea Neagră, să sperăm că dinozaurii Puterii vor fi dispărut în urma căderii unui meteorit. Nu ne încălzeşte cu nimic descoperirea, atîta timp cît ne alegem cu praful de pe tobe. Ce cîstigă românul de rînd, dacă o firmă controlată de străini exploatează resursele noastre? Ca redevenţă este mai mult de formă, chiar penibilă. Ei pot exporta gazul la preţuri mai mari prin conductele de interconexiune, odată cu liberalizarea lor, iar pentru noi, „de la ruşi vine ploaia pe conducte”, pe bani astronomici. Şi cu gazele vom ajunge în situaţia carburanţilor. Plătim preţuri vestice în valută, raportate la veniturile mizere de aici. Statul român nu mai are niciun control asupra resursele sale, pentru că nu-i mai aparţin.

Cum fiecare naş internaţional îşi găseşte nănaşul, o concluzie la ceea ce nu se vede scris, ar fi că în mod sigur Iranul este motivul pentru care americanii, de teamă, au investit şi dezvoltat rapid tehnologia dronelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*