De ce la noi ca să fii șef trebuie mai întîi să fii… MASON? (dezvăluiri pentru țara-soră)

Lucru indiscutabil: Mai toți șefii din Ieri, dar și din Azi ai semiMoldovei au fost și sunt membri ai unei Loje masonice. Aceasta, probabil, și racolare se cheamă. Recent am intrat în posesia unei liste a  masonilor autohtoni, datînd cu 2009,  despre care se zvonește că  ar fi aparținut unicei  loje existente pe atunci, care  s-ar fi scindat ulterior în trei, astfel cea dintîi fondată de frații de afaceri Coman a ajuns să fie condusă de Sedlețchi, una de Madan, iar alta de  Agache, din ultima  făcînd parte Bodiu, Filat și toată protipendada liberală și democrată a guberniei. Felicitări cordiale, Vladimir Vasilievici! La 2009 erați deja membru cu acte în regulă al unei loje obscure. Republica Masonică Moldova e, într-adevăr, povestea Dvs de succes! Mason ați fost, mason sunteți, mason pururi veți fi, fiindcă în Hanatul ce-l guvernați nu poți fi șef dacă nu ești acceptat inițial ca mason! Arunc o privire pe lista menționată, care conține și datele de naștere ale fiecărui membru. Din cei 140! Și alte date necesare pentru o șantajare ulterioară. Toți din ei erau și sunt șefi. În Guvern, Parlament, la Președinție, la Primăria Chișinău și nu numai, în ștabul CSI, prin ambasade și în mediile de afaceri! Și doar doi erau soliști de operă, unul din Italia, ce vine foarte des la Chișinău  și unul de la  Criva.

Ah, da, artistul poporului, ați ghicit. Alți artiști nu au fost admiși. Și nici  scriitori, cu excepția unuia care, din păcate, între timp a murit. Acesta mai era și actor, și regizor, și fost deputat frontist, și cu relații de neglijat pe la curtea unor președinți de republică. De ce oare n-au trecere și alți scriitori în Lojă și oamenii de artă, în general?- știu, probabil, doar Sedlețchi, Madan și Agache. Și cei doi fii de scriitori, care sunt membri importanți în lumea masonă moldavă. Majoritatea din cei adăpostiți de Lista cu pricina, n-am cum să ascund, sunt în LDPM. În acest partid, unul din deputații căruia e și șeful Lojei “Junimea”, se știe că a fi mason la ei  e lege!

Nașul unui foarte mare lider politic e și el mason, un șef-prim de la Moldexpo e în catastif, de don Filat am spus deja, mai adăugăm faptul că  tot anturajul lui, cu doi-trei excepții, e prezent triumfal în lumea masonilor MARI! Coman, unul din fondatorii primei loje AUTENTICE moldovenești, ca și Bodiu, de altfel, e des întîlnit pe la etajul cinci din strada București, 68, unde e și sediul lojei “Junimea”, conduse de un deputat ldpm-ist cu nume de înger.

Cele trei loje masonice, mai mult decît secretizate, care-și țin numele membrilor încuiate sub șapte lacăte, sunt  formate din oameni aflați veșnic la guvernare, ce fac parte din diferite partide,  mai puțin din partidele naționale proromânești. Ei sunt Totul, ei conduc Totul, ei hotărăsc Totul! Dacă nu ești mason reprezinți, în cel mai bun caz, Nimicul în semiMoldova, îmi spune un invidios neacceptat în nici una din lojele multinaționale ale statului. Unde, între noi fie vorba, predomină cosmopolitismul, iar banul e deasupra oicărei identități, inclusiv de Neam!-concluzionează ingratul. Din listă lipsește Voronin, Roșca, Plahotniuc, Lupu, Chirtoacă și Ghimpu, bineînțeles. Sau , cel puțin, lipseau la 2009.

În rest, aici își dau mîna președinți de onoare ai partidelor cu prim-miniștri foști și actuali, ex-primari  cu ex-miniștri ai sănătății de Ieri, șefi de azi  direct responsabili de achizițiile de medicamente pentru spitalele statului cu un șef CEC, consilieri municipali, un șef dintr-o direcție a Primăriei Chișinău, ex-procurori, ex-consilieri ai președintelui Voronin (deci, prezența lui era, totuși asigurată), ex-șefi de SPP, PSD-iști, umaniști, rectori (foarte mulți!), cei mai titrați businessmani, academicieni, ambasadori, inclusiv fii de ex-deputați, un ex-președinte Teleradio-Moldova, un șef al CSJ (jude la CEDO pe atunci), un șef al CSM, profesori, șefi fiscali, șefi ai Departamentului de Privatizare, avocați cu renume, ex-miniștri ai Apărării, prieteni de-ai lui Karamalak, un megaeditor al Literei Internaționale, un ex-președinte al R Moldova, ex-agrarieni notorii (ei nu puteau fi astfel?), un ex-președinte al Parlamentului etc. etc. etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*