Guvernul a demarat Operațiunea „Unde-i Caseta???”

De cînd am scris că eroul meu literar Vlăduț Lăpuș a divorțat de Anda din cauza  Anhelei Honta, nimeni din Guvern nu  mai lucrează, iar toate ministerele subordonate Meșterului Prim caută peste tot o casetă. Video, audio – oricare, nu contează, numai casetă cu șeful și iubirea lui să fie.

O caută specialiști vigilenți, invitați de peste hotare, agenți sub acoperire, în rezervă sau în așteptare, informatori de toată mîna, detectivi și   detective cu experiență, securiști germani, ruși și transnistrieni, veniți datorită relațiilor mai mult decît amicale stabilite dintre amant și prietenii lui… de afaceri de stat. Urnele de gunoi sunt filtrate continuu, prin iarbă și prin flori cu lupa se  tot caută o casetă, cei care o tund se  apleacă din cinci în cinci minute, să nu le scape nimic, fiindcă în joc e o sumă considerabilă. Și onoarea întregii țări, întruchipate de cel mai viguros stejar al  Lăpușnei, Măria Sa,Vlăduț I, sex-gigantul Europei, campion olimpic la multiple probe erotice, despre care n-au auzit și văzut decît el, Anhela, Victor, Mkaciuk, Vor On In și încă cineva…

Ah, da, ați ghicit, Cel cu caseta! Care parcă este și nu-i, totuși, cu adevărat. Celui care va găsi caseta în următoarele cinci zile i se va acorda  din bugetul personal al Meșterului, constituit din banii publici, bineînțeles, suma de un milion de euro. Operațiunea “Unde-i Caseta???” e tactica și strategia non-stop a structurilor de forță ale statului. Polițiști, procurori, militari, securiști, vameși și detectivi, foarte  mulți detectivi de import caută prin toate buzunarele, poșetele, sutienele, slipii și bikinii locuitorilor ctitoriei o minusculă  casetă.
Toți caută obsedați ca niște narcomani caseta buclucașă cu imaginile și oftaturile misterioase ale Meșterului Prim Vlăduț Lăpuș, capitulat între șoldurile orbitor de lunecoase ale Anhelei Honta. Vorba e că și Anhela capitulează pe undeva, înțelegeți ce vreau să spun…
Cetățenii tresar prin vis, crezînd că au găsit miracolul secolului la moldoveni.

De cîteva  zile nimeni nu lucrează nici în republică. Oamenii sapă grădinile în plină vară, dau prin sită pămîntul, orice scrisoare sau colet poștal e deschis în mod obligatoriu, la intrarea și ieșirea din blocuri  e angajat cîte un gardian înarmat, care verifică ce avem în genți, în priviri, în gură, în…, nu vă mai spun  unde, că sunteți cititori deștepți.

În loc de salut, toți mă întreabă: „Spune,unde-i caseta?”, se interesează dacă nu mă tem să umblu cu caseta prin oraș, fiindcă prea mulți oameni politici se regăsesc deja  în eroii mei, și nu se știe de ce toți uită că o copie a casetei ar putea fi și la Mkaciuk, gelos foc pe Lăpuș din cauza că acesta i-a trădat simțămintele în favoarea unui Motan, cu prenumele Victor… în 2007!

Un fost candidat la primăria capitalei, un bancher, care a învățat de la nemți ce înseamnă să fii iubitul Meșterului Prim din ctitoria nici suverană, nici independentă de homosexuali și lesbiene. Un site a și dat de înțeles că eu aș fi și deținătorul de drept al casetei, și operatorul video, și montatorul de colaj, carele am fost și unicul martor ocular în cele două săptămîni de maraton sexual produs în trei țări ale lumii și  că tot eu aș fi  și cel care-aș scoate-o la licitația publică. În acea casetă era anul 2010? 2011?

Chiar nu-și amintește curtezana Anhela nimic? Ea, care e adevărata conducătoare a… conducătorilor noștri? Nici Vlăduț Lăpuș nu-și mai amintește ceva? Un cuplu în amnezie istorică și o țară în căutarea unei casete – iată ce mi-i dat să văd în ultimele zile ale Sodomei și Gomorei basarabene. Toți, dar absolut toți, de la Lăpuș la Șevciuk și pîn-la  Formuzal caută o casetă ascunsă bine într-un micuț safeu, securizat fără pauză de prînz și somn  ca pe lumina ochilor de către o armată întreagă de oșteni (200 la număr!).

Caseta cu desfrînările celor doi eroi ai timpului nostru e într-o locație cu trei etaje, foarte afiliată partidului de guvernămînt (știe Lăpuș  care), locație  aflată la vreo cîțiva metri(poate zeci, poate sute)de Ministerul Afacerilor Interne și, ca valoare, caseta e mai importantă decît tot tezaurul Băncii Naționale a Moldovei.

Dacă nu știați vă spun că fosta deja soție a lui Lăpuș, Anda, i-a prins pe cei doi amorezați în momentul culminant al delirului și a doua zi, de ciudă, Lăpuș a hotărît, de comun acord cu Vor On In, coamantul Anhelei, să-l demită pe șeful Serviciului de Securitate, motivînd că acesta, chipurile, n-ar fi asigurat securitatea  Meșterului Prim al guberniei în cele mai dificile clipe ale misiunii sale de… stat. Adică, din cauza că dl Mihai n-a obținut caseta (ah, iar  blestemata de casetă!) și fiindcă l-a prins Anda în flagrant, cineva trebuia să zboare imediat din post. Vor On In  de dragul unei plimbări prin  cîmpia  desțelenită a Anhelei face oricînd orice. A votat și turma sa, și cea a lui Lăpuș, iar seara au petrecut-o împreună, în trei, în capitala unuia din cele mai prospere state europene de limbă germană,  stat ne-membru al Uniunii Europene. Dacă nu mă credeți pe mine, întrebați-l  pe Dodonache. Știe și el de ce a fost demis  într-o clipită șeful securității de la Chișinău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*