Corneliu Ghiciu – ultimul descendent al familiei marelui om politic Take Ionescu

Pe 5 octombrie 2011, CORNELIU GHICIU ultimul descendent al fostului prim-ministru TAKE IONESCU a decedat într-un total anonimat în București, fiind înmormântat în Cimitirul Dămăroaia, fig. 21, loc. 18.

În cimitirul Bellu Ortodox, unde există mormintele membrilor familiilor IONESCU, nu a putut fi înmormântat deoarece aceste morminte au fost profanate și înstrăinate. Mormântul din fig. 20 loc 4 al prof. dr. TOMA IONESCU, fratele lui TAKE IONESCU, a fost însușit de evreul WEISMAN, metamorfozat în VIȚELARU, venit din prăpastiile SIBERIEI, iar mormântul celuilalt frate din figura 57, loc. 40 al prof. IOAN CONSTANTIN IONESCU a fost însușit de evreul ZAHACINSKI, metamorfozat în IOSUPESCU, venit din Galiția. Pentru a șterge orice urmă de existență, osemintele românilor sunt scoase din morminte. Iată unde a dus bunătatea, toleranța, nepăsarea înrudită cu nesimțirea… Chiar maosoleul lui TAKE IONESCU, din incinta mănăstirii Sinaia a fost profanat de numita WORONIECKI și nepotul ei POPESCU NASTA CĂLIN MIRCEA.

Dorința lui CORNEL GHICIU a fost să fie înmormântat în Comuna Devesel, jud. Mehedinti, lângă părinții lui.

Decesul lui GHICIU CORNELIU este un mare mister. Este adevărat că mulți au dorit să-i închidă gura, în special mafia retrocedărilor, unii membri ai familiei care au vrut ca el să nu aibă dreptul la moștenirea averilor părinților și două persoane din București, suspecte, care s-au apropiat de el sub pretextul că îl ajută. În realitate au dorit și chiar au reușit să pună mâna pe banii, bijuteriile și bunurile cu care a venit din AUSTRALIA.

Este adevărat că după revenirea în Romania, după o absență de 50 de ani, și-a făcut mulți dușmani. În mod deosebit s-a implicat în recuperarea bunurilor imobile care au apartinut lui TAKE și care au fost lăsate prin testament ACADEMIEI ROMANE. Este vorba de imobilul din Str. Arh. Ion Mincu nr. 19 din București, unde a funcționat o secție a Muzeului National de Artă, imobilul din Str. Take Ionescu nr. 25 din București, unde a funcționat INSTITUTUL DE ETNOGRAFIE ȘI FOLCLOR „Constantin BRAILOIU”, Castelul din orașul Sinaia, Str. Take Ionescu, unde a funcționat căminul de copii „30 Decembrie” și muzeul familiei TAKE IONESCU.

Toate aceste imobile au fost revendicate și castigate de POPESCU NASTA CĂLIN MIRCEA, care pretinde că este nepotul fostei menajere, a lui TAKE IONESCU, în ultimii trei ani de viață. Acesta pretinde că ECATERINA ALEXANDRA WORONIECKI a fost soția lui TAKE IONESCU, fără să prezinte nici un act care să ateste calitatea de moștenitor legal.

Înainte de moarte, TAKE IONESCU a scris un testament în care spune clar: „Las întreaga mea avere, mobilă și imobilă oriunde s-ar afla în țară sau străinătate, ACADEMIEI ROMÂNE”.

Academia Română s-a lăsat însă jefuită…

Cum a devenit moștenitoare a bunurilor mobile și imobile ale lui TAKE IONESCU menajera WORONIECKI, este un mister. Dar și mai mare mister este cum a ajuns nepotul dnei. WORONIECKI, numitul POPESCU NASTA CĂLIN MIRCEA, născut în 1921, moștenitorul marelui om politic.

În certificatul de moștenitor nr. 504/10 Septembrie 1975 prezentat de numitul POPESCU NASTA, scrie că WORONIECKI îi lasă moștenire: două vase mici bronz turnat, patru portrete de familie, trei etajere, una canapea catifea, două carpete uzate, un pat catifea uzat, două scaune fotoliu, suma de 34.103 lei și cota indiviza de 1/3 (o treime) din dreptul de concesiune asupra locului de înmormantare situat în Cimitirul „Șerban Vodă” din București, fig. 5, loc. 35.

Unde scrie că acest personaj moștenește și cele trei imobile (o secție a muzeului Național de Artă; castelul din Orașul Sinaia și imobilul în care încă mai funcționează „Institutul de Etnografie și Folclor, până în luna octombrie când este termenul fixat de instanțele de judecată pentru evacuarea clădirii). În ce țară trăim? Cine este până la urmă acest Popescu? La nici una din cele peste 70 de ședințe de judecată nu s-a prezentat.

Ghiciu Cornel și-a lăsat în Australia, copii și nepoții și a venit în România pentru a construi un spital de copii în județul Mehedinți. A fost unul dintre adevărații patrioți și naționaliști, un susținător înflăcărat al Uniunii Vatra Românească, la Sidney, în Australia, o perioadă îndelungată a fost secretarul filialei Uniunii Vatra Românească.

Deși a fost obligat să trăiască o jumătate de secol departe de țară, nu și-a uitat nici o clipă patria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*