Miting de protest al elevilor într-un sat din Teleorman

Joi după amiază, în comuna Măldăeni, județul Teleorman, s-a  derulat, în chip cu totul inedit pentru mediul rural, un miting de protest al elevilor școlii generale și al, ulterior, părinților acestora. Manifestanții s-au adunat spontan în preajma școlii, cu pancarde  pe care se puteau citi proteste decente, dar vehemente, stârnite de schimbarea din funcție a directoarei acestei instituții pe criterii politice cu numai câteva zile înaintea încheierii cursurilor.

Elevii au manifestat în incinta și în vecinătatea școlii, apoi, îndreptându-se spre primărie, li s-au adăugat și părinții acestora, dar și alți cetățeni, adunându-se circa 50-60 de protestatari, ceea ce pentru o localitate rurală este destul de mult. Primarul localității, Carmil Răduț, a asistat și el la eveniment. Părinții copiilor ne-au mărturisit că  resping ca abuzivă măsura dispusă de ISJ Teleorman de a fi schimbați toți directorii de școli care nu sunt membri PSD, numiți cu delegație, măsură care creează în consecință o serie de mișcări ale personalului didactic tocmai la momentul finalizării cursurilor.

La Măldăeni, directoarea Diana Matei este schimbată astfel cu colega ei Alexe Emilia nu pe criterii de performanță, ci pe criterii strict politice. Mai mult, ne declara profesoara Matei,  ISJ Teleorman a sunat-o  făcând-o responsabilă de acest protest, de care se consideră absolut străină. Demiterile din învățământul teleormănean au început imediat după ce PSD și-a adus în ISJ o nouă echipă care, în loc să se preocupe de problemele concrete ale școlii, execută o misiune care altfel nu ar trebui să-și afle locul în școala românească a mileniului al treilea. Avem semnale că astfel de schimbări vor mai avea loc în școlile din Teleorman până la vacanța de vară a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*