După 74 de ani, Partidul „Totul pentru Tară” revine în viața politică românească

Revenirea în viața publică românească a Partidului “Totul pentru Țară” a fost anunțată sâmbătă 25.02.2o12, la București, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea Partidului “Pentru Patrie” prin președintele Coriolan Baciu, președintele executiv Florin Dobrescu și fostul deținut politic dr. Constantin Iulian, unul din veteranii rezistenței anticomuniste, au anunțat cu acest prilej că, în baza hotărârii Congresului din 26.11.2o11, validată de Tribunalul București, organizația și-a recăpătat oficial titulatura istorică “Totul pentru Țară”, pe care autoritățile neocomuniste refuzaseră să o înregistreze oficial în 1993, la înființarea partidului.

Dl Coriolan Baciu, președintele Partidului “Totul pentru Țară”, a ținut să facă o scurtă retrospectivă istorică, arătînd că acest partid politic a fost înființat în 1935 de generalul Gheorghe Cantacuzino-Granicerul și Corneliu Zelea Codreanu, situîndu-se pe locul 3 în alegerile parlamentare din anul 1937 și fiind dizolvat în 1938, odată cu suprimarea regimului de democrație parlamentară în România și instaurarea dictaturii regelui Carol II.

Coriolan Baciu a subliniat că deviza “Totul pentru Țară” aparține lui Barbu Catargiu, prim-ministru al României, om politic conservator, asasinat în 1862, fiind aleasă de generalul Cantacuzino-Grănicerul.

Președintele executiv Florin Dobrescu a arătat că, în 1993, Partidul “Totul pentru Țară” a fost reînființat de conducătorii Mișcării Legionare care supraviețuiseră cumplitei persecuții comuniste, în frunte cu comandantul legionar Nistor Chioreanu, dar autoritățile acelui moment au refuzat înregistrarea legală sub acest nume, ca urmare a persistenței mentalităților de tip totalitar-comunist, cu greu acceptîndu-se titulatura “Pentru Patrie”. Sub această denumire a activat timp de 19 ani, beneficiind de adeziunea unor personalități precum Ion Gavrilă Ogoranu, Ernest Maftei, prof. dr. Ion Brad ș.a., construindu-și exclusiv prin contribuțiile și munca voluntară a membrilor un sediu propriu în București.

S-a subliniat că este vorba de un partid istoric, naționalist, și s-a apreciat că obținerea oficială a acestei titulaturi reprezintă un indicator al procesului de normalizare și detașare de racilele totalitare a instituțiilor statului român.

Coriolan Baciu a arătat că, deși este un partid istoric, Partidul “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”) este bine ancorat în realitățile social-politice ale României de azi.

Acest partid se află într-un proces intens de dezvoltare teritorială și de întinerire a cadrelor de conducere, urmînd să se prezinte în alegerile locale din acest an cu un program naționalist, constructiv, fundamentat, printre altele, pe soluții de însănătoșire morală a vieții sociale, măsuri de reformare a cadrului legislativ al statului roman, de sprijinire a unor domenii precum sănătatea și educația, și în mod special promovarea unei politici nataliste, de sprijinire a familiei și sporire a natalității, inclusiv prin interzicerea legală a avortului.

Dl dr. ing. Constantin Iulian, fost luptător în Rezistența anticomunistă și deținut politic timp de 12 ani, președinte al PPP între 1995 și 2005, a prezentat asistenței condițiile deosebit de grele în care s-a reînființat în 1993 acest partid, tenacitatea și sacrificiile făcute de militanții săi pentru supraviețuirea și dezvoltarea organizației în ultimii 19 ani.

Dl. Constantin Iulian a arătat că printre obiectivele principale ale Partidului “Totul pentru Țară” se află demersurile în vederea demarării unor anchete penale în cazuri precum: crimele regimului comunist, crimele din decembrie 1989 și iunie 1990, dar și privatizările frauduloase din ultimii 20 de ani.

D-sa a subliniat importanța aparte pe care o are, în preocupările acestui partid, permanenta educație pe coordonatele creștine și naționale, în rândurile membrilor săi.

Biroul de presă al Partidului “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*