Mâncăm și bem, plătim…!

Aș vrea să plec din România! Nu sunt patriot? Vreau să rămân în România! Sunt un prost? Nu fac altceva decât sa lâncezesc așteptând vremuri bune. Sunt pierdut într-o țară care de mulți ani, de foarte mulți ani!, ea însăși pierdută în lâncezire. Deja circul e în plină reprezentare. Clovnii, întreaga menajerie, acrobații, fachirii și jonglerii și-au făcut intrarea în scenă. Spectacolul e unul grotesc, spectatorii se hlizesc, aplaudă, huiduie și râd. Un talmeș-balmeș, un război pe viață și pe moarte, politicieni și presă, alegători și nealegători, finanțatori și sponsori, toți- cu mic cu mare, vor dezgropa securea războiului. „Pipa păcii” dăunează grav… politicii dâmbovițene, după cum ne-o arata scena politică românească. Atomizarea societății civile și fuzionarea eșichierului politic vor fisiona, paradoxal, într-o explozie de proporții intergalactice. Toată forfota, toată viermuiala stârnită numai și numai pentru atragerea indecișilor.
Colac peste pupăză, vor veni scumpirile mult trâmbițate anticipat pe toate canalele TV. Micii și berea se poate să nu mai aibă efect, zic și eu ! Sacoșele cu ceva zahăr, ceva ulei, biscuiți și sigla UE pe ele, alături de siglele partidelor, se poate să nu mai aibă randament, e doar o supoziție ! Mă aștept la o campanie dură… bătălii pe toate fronturile: mercantile, senimentale, doctrinare- o întreeagă și bine unsă mașinărie de propagandă scumpă financiar dar de doi bani în plan organizatoric și ideologic.
Dar eu voi continua să sper în mai bine și să nu plec din țară, să rămân patriot până la capat! Cu toții vom strânge cureaua și mai mult, vom merge în pas de defilare și mai adânc spre centrul Europei prospere cândva – acum și ea… Disperare peste tot… Românul bea și mănâncă, chefuieste după datini, înfundă spitalele iar apoi înjură birjărește guvernul și toți sfintii sarbatoriti cu sarmale si vin fiert. Despre 2012 mai știu ca va fi anul preazisului sfârșit de lume, care lume? Lumea arabă, europeană, asiatică ori nord-americană? Va mai supraviețui blegita monedă euro? Cine va câștiga alegerile ce va sa vină pe ale noastre mirifice meleaguri?  Intereseaza cu adevărat pe cineva? Sincer, pe mine, nu!  Mama Europa ne poate scuipa oricând… Moneda euro poate dispărea în secunda doi… Numai noi vom rămâne încremeniți în așteptări pozitive ce nu se mai regăsesc în plan real.
Mâncăm și bem, plătim…
Și o ultimă întrebare: da’ eu cu cine o să mai votez?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*