Statul să nu întoarcă spatele cetățenilor săi!

Un politician al opoziției declara nu de mult: „După ce a tocat toți banii, statul român a întors spatele cetățenilor săi. Nu mai vrea să le dea nici lefuri, nici pensii, nici îngrijiri medicale, nici măcar mesaje. În fond, Traian Băsescu a fost clar: nu mai așteptați nimic de la stat, orice român se poate descurca singur„. …Ba așteptăm, domnule președinte! De ce? Întrucat tot ce s-a creat (și apoi furat, devalizat) în această țara s-a făcut cu sudoarea și contribuția cetățenilor! Cei mai mari investitori, în economia țării, au fost, în ultimii ani, nu străinii, ci românii. Dar acei români care, luându-și soarta în propriile mâini, lucrează, încă, în străinătate.
În 2008, an ce a premers recesiunii, din economiile (munca) lor au trimis acasă – în țara pe care o păstorește Traian Basescu, Boc et comp. – peste cinci miliarde de euro, importante sume de bani (de ordinul miliardelor de euro) trimițând în țara de origine și în ultimii doi ani.
La întrebarea: cine a investit mai mult în România, în ultima perioadă?, analiștii economici au răspuns, fără nici o ezitare: românii din străinătate. Conform acestora, banii trimiși acasă de către aceștia reprezintă aproape de două ori mai mult decât investițiile străine directe. Într-un clasament al Băncii Mondiale privind sumele de bani trimise acasă de emigranții care muncesc în străinătate, România ocupa locul zece. Un loc mai mult decât onorant. Dar, la drept vorbind, românii (și, în nici un caz, străinii, ori cei care ne conduc) au fost cei mai mari investitori și înainte de 1989. Acum, în anul de gratie 2012, cu România, țară membră a NATO și UE, aspirantă la intrarea în Spațiul Schengen – ni se vorbește, încă, de binefacerile „privatizărilor”, de „proprietatea privată”, de românii autohtoni care, chipurile, au intrat în „topul celor mai bogați oameni din România” (între care sunt și politicieni ori foști politicieni!). Însă toate acestea (inclusiv bogăția acestor șmecheri îmbuibați) de unde provin? Din proprietatea statului (în urma privatizărilor dubioase și, adesea, păguboase). Și cine a creat, înainte de ’89, proprietatea statului, care era, atunci, în proporție de sută la sută „de stat”? Munca și banii românilor, contribuțiile acestora de zeci de ani la fondurile de pensii! Proprietatea statului a fost, pe de o parte, prin naționalizarea (confiscarea) bunurilor românilor, iar, pe de altă parte, prin investiții bugetare rezultate din taxe și impozite, adică tot din banii românilor. Ai acelora (marea masă a populației, azi, pensionari) care „au strâns cureaua” și în perioada în care fostul regim a plătit… datoriile externe. Și cărora, acum – ajunși la vârste onorabile – vine Traian Băsescu și le impune impozite și taxe noi (CAS, bunăoară) pe pensii și le spune, fără a roși, „să se descurce singuri”!!! Mare nerușinare! Și încă un amănunt.
După ’89, proprietatea românilor, gestionată (înainte) de stat, a trecut – prin mijloace mai mult sau mai puțin ortodoxe – în mâini private.
În acest mod au sărăcit cei mai mulți dintre români și s-au îmbogățit, peste noapte, o minoritate gălăgioasă, agresivă și sfidătoare. Dar investitorii adevărați au fost (au rămas) românii. Ei au fost, și inainte de ’89, și din ’90 încoace, cei mai mari investitori. Asta-i realitatea. Și nu ce ne spune Boc sau Traian Băsescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*