Pistolul de la brâul slujitorilor lui Dumnezeu

Că  Gurie Roșca e brav  pistolar  nu mai miră pe nici un copil . Că au ajuns și preoții să se înarmeze cu pistoale Makarov,  cu arme Kalașnikov și nu numai, e semn clar că Mitropolia promoscovită din Basarabia  se transformă treptat într-o structură puternic militarizată, altfel decât ideologic.

Aceasta suferă grav de lipsa democrației interne, în cadrul căreia forța pumnului, a banului și-a armei e primordială.

Aici, din ziua înregistrării oficiale a Mitropoliei Basarabiei, înalții prelați-kgb-iști au jurat credință sfîntă pe viață lui Satan cu condiția sa-i lase pe ei și doar pe ei să monopolizeze tot ce ține de Dumnezeu și creștinism în gubernie. La porunca indiscutabilă a Kremlinului veșnic.

Aici, domnii mei, e adevăratul cuib al velikorușilor de pe Bîc, al  liotei de  episcopi, preoți și mitropoliți-cekiști, aburcați  anual  de către toți patriarhii  Rusiei  în grad de colonei și generali de armată, KGB și tot ce doriți. Dacă ar fi să adoptăm în sfârșit Legea Lustrației și la moldoveni atunci deconspirarea și condamnarea mizeriei  naționale ar trebui să înceapă cu clericii din Mitropolia Moldovei, creatură diabolică a Nesfintei lui Lenin și Stalin  Rusii.

Această structură parcă activând în afara Statului, dar  de facto fiind mereu  la cheremul comuniștilor și-ai  fraților ideologici ai acestora. Ah, dulce cuvînt: Dekaghebizare,  de care se tem toți robii lui Vladimir Kantarean, ce-ar merita să se teamă parcă de Altcineva, nu?

În Statul tuturor paradoxurilor nu e de mirare că Rusia ne-a dorit binele suprem din lume și în locul șovinului rus Serapion ni l-a dăruit, să-l tolerăm,  vreme de două decenii, pe bucovineanul fără identitate Kantarean. Ca să ne ungă ochii și să ne demonstreze cine suntem noi,  în fond niște lichele și  niște trădători fără Țară, Patrie, rădăcini, istorie și …Dumnezeu.

Să-ți fie deportați, izgoniți,  puși la zid și împușcați chiar adevărații preoți cu verticalitate și iubire de neam, iar tu să pupi mîna satrapului – iată ce înseamnă să fii bucovinean formal în acte și cu sufletul lipsă, vândut urmașilor lui Beria  și urmașilor urmașilor lui.

Priviți-l doar pe Marchel de la Bălți, persoana numărul doi în Mitropolia Rusiei  din Moldova (asta e adevărata ei titulatură și nu aberanta de Mitropolie a Întregii (?) Moldove)), care, cu pistolul în mâna dreaptă și cu secera în cea stângă,  l-a izgonit din catedrala  unde predica pe viitorul mitropolit al Basarabiei Petru Păduraru, iar azi, episcopul deja Marchel, cu pistol nou la brâu și cu drapelul roșu în mâini e în fruntea oastei de protestatari comuniști contra Guvernului Filat și-a Libertății de exprimare și de gândire, în general!

Șeful său fictiv, Vladimir Kantarean, tace, de parcă e orb, surd și mut, neavînd ordin de la Moscova să intervină în clowneriada lui Marchel și Compania.

Să fie bolnavi de amnezie istorică toți prelații Mitropoliei  Rusești de ocupație, exilați în Basarabia?

Să fi uitat aceștia  atât de repede de clasicii marxism-leninismului, care afirmau că religia e opium pentru popoarele lumii, iar preoții trebuie de urgență  exterminați, ca dușmani de clasă, imposibil de tolerat? Mai ieri un oarecare avocat din oficul KGB  al Mitropoliei, zis ori sis Andrei Holban, l-a milostivit  în bătăi pe un jurnalist de la PublikaTV, urcând apoi într-un Lexus daurit cu număr de înmatriculare KGB 410, după ce-a pus pe jar toți enoriașii  Bisericii „Sfînta Treime” din Călărași,  amenințându-i că vor pupa Siberia dacă se rup de  Mitropolia Rusiei din Moldova în favoarea Mitropoliei Basarabiei.

Sunt ani mulți de când ocina kgb-iștilor cu sfeșnice în mâini și cu steaua Kremlinului în inimă a transformat Biserica lui Dumnezeu în casa intoleranței fără de capăt  față de tot ce e românesc și antirusesc, uitând că dragostea zidește și nu demolează, iar de smerenie, modestie și  elementar bun-simț, se pare că nici n-au auzit.

Fără duhovnici mari, cu excepția a doi-trei nume, ținute sub vigilență continuă,  fără autorități morale cu nimbul demnității pe frunte, fără răsculători în Sfîntul Sinod și nu numai, Mitropolia desfășoară afaceri cu nemiluita, fără a plăti impozit un leu, iar din veniturile acestora tot aurul  ia zborul spre Moscova, spre înnavuțirea săracilor  kgb-iști ai Nesfintei Rusii.

Vai, gubernia mea surdo-mută, ce le pupi mâna vînduțior de orice rang militar, iar ei din daibojul tău își cumpără Lexus-uri de zeci și zeci de mii de Euro, cu numere guvernamentale cu tot, costume de mii de euro la magazinele din Paris, Milano și New York, cu pașapoarte diplomatice cu tot prin buzunare, cîte șase loturi de pământ antum la Trușeni, Durlești, Vatra și Ghidighici, cu cruci cu tot, și casteluri zgîrie-nori de milioane de euro, cu dame de companie cu tot!

Un iad mai strașnic n-a știut Mireasa Domnului, care-i Biserica Neamului meu strămoșesc!

Și să mai zici că Biserica lui Kantarean, scuzați Alexii și Kirill, e separată de Stat!

Un Stat, unde nimeni nu exclamă „Jos comuniștii cu Marchel în frunte”, ci „Sus”, doar „Sus”, doar „Sus!”

Un Stat, de unde îți vine în orice clipă să fugi și să nu te mai întorci nici în vis.

Să nu mai vezi în vecii vecilor aceste Satane în sutane și patrafire poleite  cu diamante Swarowski, care le curg pe sub picioare și nu le mai încap din cauza burților  planetare, ce nu mai descresc!

Le-am dat și ce n-am avut , le-am dat și nădejdea…nădejdilor toate! Și-acum ce mai vor  de la noi? Ce să le mai dăm?

Sufletul?

Lor și numai lor, celor de n-au curajul și demnitatea  să se dezlipească de la trupul satrapilor roșii, conduși de Kirill, idolatrizați de Filat și gherila? Lor și numai lor, slugarnicilor clerici de doi bani, lașilor  făcând sluj la dumnezeii lor prefăcuți de lut, cărora li se-nchină ca niște madone-n desfrîu?

O, da, ne mai cer NUMAI Sufletul…

Pe-acesta, să știe  toți  diavolii Nerușinării, că nici sub ținta pistolului de la brâul lui Marchel nu li-l vom da!î

Numai  într -un stat   artificial și diabolic, cu legi  strîmbe și diabolice,   preoții Mitropoliei Rusești  huzuresc pe banii enoriașilor dezmoșteniți, dar aceștia nu pot fi numiți sau demiși de cei de-i plătesc, ultimii neavând nici posibilitatea legală de a decide la care mitropolie sa adere?

La cea firească, națională, profund românească sau la cea  de sorginte străină, bolșevicească?

Oh, Basarabie, Basarabie, trădată și vândută pân-și de preoții tăi, care se fac a nu vedea și auzi că Dracul și KGB-ul  au pătruns oficial, pe ușa din față, larg deschisă, în  bisericile tale și predică ideologia comunistă a Vrajbei  și Intoleranței, de pe amvon!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*