Mișcarea Pentru Bunul Simț

O mare parte a necazurilor pe care le traim se datorează lipsei totale de bun simț a acelora care ne conduc sau ne influențează viața. Și cum ne-am săturat de atâta ipocrizie, de atâta falsitate, de atât de multa și de nerușinată manipulare, ca un prim pas, menit a atrage simpatizanți, a-i sensibiliza și a le trezi conștiinta, Remus Constantin Raclau, originar din Bacău dar, în prezent, cetățean al Perugiei, Italia a inițiat o mișcare cetățenească.

Miscarea Pentru Bunul Simț. Pentru că sunt mulți cei ce vor să spună ceva… Sunt puțini cei care reusesc cu adevărat. Sunt și mai puțini cei care încearcă săa o facă din și cu bun simț. Și sunt cu adevărat foarte puțini cei care chiar reușesc să spună ceea ce au pe suflet și să rămână în limitele bunului simț.

Trăim într-o societate în care violența de limbaj a devenit un „modus vivendi”. Cine nu înjură, nu dă cu pumnul în masă și nu își urlă ideile, riscă să fie considerat un „nimeni”. E ușor să te lasi pradă instinctelor și să-ți slobozești limba, să dai cu cine nu-ți place de pământ și apoi să-l calci în picioare. Numai că, în clipa în care critici atitudini animalice, ești foarte puțin credibil dacă te comporti ca o fiară.

Ar trebui să ne rezolvăm astfel de „stări”, în  mod rațional și calm, citindu-l pe Antoine de Saint-Exupéry, atunci când îl învață pe fiul sau „să fie om!”. Or, cât de dezarmantă poate fi o astfel de atitudine, de perfectă stăpânire de sine și calm, dublată de un zâmbet discret-binevoitor și de o voce caldă.

În Italia suntem circa două milioane de români. Suntem, din punct de vedere numeric, cea mai numeroasă comunitate de imigrați.

Ca forță organizatorică, suntem însă, cea mai divizată comunitate. Iar asta s-a vazut la ultimele alegeri, când în majoritatea localităților, am fost învinși aproape peste tot (cu mici excepții), comunitatea arabă, mult mai unită și mai disciplinată la vot.

Sunt sute de organizații de români, în Italia, dar nu reușesc să se pună de acord din motive evidente! Ne comportăm afară, ca în țară.

Aroganța, invidia, lehamitea, zeflemeaua și interesele (personale) meschine, ne dezbină și de asta profită alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*