Festivalul de vară -„Teatru, stradă şi copil”

Păpușile şi marionetele au ieșit în stradă. Nu cele politice, ci butaforia Teatrului Țîndărică. Au ieșit în stradă pentru a înfrumuseţa şi cultiva universul copiilor cu ocazia Festivalului de vară „Teatru, stradă şi copil” din Parcul Drumul Taberei.

Iniţiat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică împreună cu Primăria Bucureşti, proiectul „Teatrul pentru toţi” prin „Teatrul itinerant Ţăndărică” și-a propus să atragă prin spațiul de manifestare ales, noi categorii de spectatori. Copii care poate nu au fost niciodată la teatru şi, astfel, vor putea să-şi dezvolte gustul faţă de acesta, având acces la marea dramaturgie clasică şi universală.

Dincolo de dorinţa de culturalizare a unor mase largi de spectatori, evenimentul realizat prin amplasarea unui teatru-cort, intenționează să dezvolte și noţiunea de teatru itinerant, de derulare a actului artistic şi în alte locaţii decât cele clasice.

Un festival în care lupta dintre bine şi rău, urmată veşnic de triumful binelui, s-a reflectat în minunatele povesti ale copilăriei: Scufiţa Roşie, Mica Sirenă, Pinocchio, Gulliver în ţara piticilor, Motanul încălţat, Punguţa cu doi bani, Mica Sirenă, Lampa lui Alladin, Povestea porcului, Capra cu trei iezi,  Gulliver în ţara piticilor, Albă ca zăpada, Păcală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*